NRK Meny
Normal

Barnepika ved Fjellskolen

På 50-tallet ble Marit Berget ansatt som barnepike ved Den Norske Fjellskolen på Høvringen. Bildene er fra 50-tallet og i dag.

Barnepika
På 50-tallet drev Dagfrid Vigerust og mannen Den Norske Fjellskolen på Høvringen. De hadde fått flere barn over kort tid og behovet for barnepike meldte seg. Dagfrid ringte derfor ned til Otta og en sentral som eksisterte på den tiden. Her kunne man få navn på ungdom som gikk ledig i bygda, Marit Berget var en av disse. Hun fikk jobben og ble barnepiket for bl.a. Torill Vigerust som vi kan se på både det gamle og det nye bildet. Marit er i dag ikke i tvil om at dette var et godt valg, barna var kjempesnille og tiden på Høvringen var fantastisk.

Serveringsjobb og budeie
Marit jobbet også en periode som servitør på Høvringen Høyfjellshotell. Når hun serverte hadde hun på seg bunad, dette falt fotograf Normann for. Han tok Marit med seg til en seter like ved, der ble dette bildet tatt: Budeia på Høvringen.

Flere gamle og nye bilder fra Rondane kan du se her.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sa nei til pels

  Rundt 100 frammøtte protesterte mot pelsnæringen i Hamar lørdag ettermiddag. Det er 14. året på rad NOAH arrangerer fakkeltog mot pels. Det ble arrangert fakkeltog på 30 steder i hele landet, blant annet i Hamar og Lillehammer.

  Nei til pels fakkeltog hamar
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Solbakken årets talent

  HamKams 17 år gamle Markus Solbakken er kåret til årets talent i 2. divisjon. I dag fikk han utdelt premien på 20.000 kroner og en krystallvase. Markus er sønnen til Ståle Solbakken.

 • Politiet fant sau med kjetting

  Politiet har akkurat funnet en sau med kjetting rundt halsen i Myrvangvegen i Stange. Politiet oppfordrer de som tror de kan ha mistet en slik sau om å ta kontakt på telefon.