NRK Meny
Normal

Barnehage med egen snøkanon

I Hvitveisen barnehage ble de lei av å vente på snøen. Derfor kjøpte de inn sin egen snøkanon og er nå i full gang med å nyte vinteren.

Barnehageledelsen i Hvitveisen barnehage i Hamar var lei av is og snømangel i barnehagen. De ville at ungene skulle få oppleve å ake og gå på ski. Derfor trosset de værgudene og skaffet en egen snømaskin til 12000 kroner.

Snøen har ikke akkurat lavet ned over Hamar i vinter. Dette har vært til stor fortvilelse for barna i Hvitveisen barnehage på Børstad som har brukt vinteren i frosne sandkasser og speilblanke lekeområder.

Det var Hamar Arbeiderblad som først skrev om saken.

Savnet etter snø har vært så stort at lederen i barnehagen til slutt gikk til anskaffelse av en snøkanon.

– Jeg ble så lei av å vente på snøen, ungene får ikke gått på ski og de får ikke akt slik man skal på vinteren. Så derfor kjøpte vi en snøkanon og satte i gang med å lage et «winter wonderland». Foreldre og unger er kjempeglade så responsen har vært utrolig god. Når ungene er glade er jeg glad, smiler barnehagestyrer Inger Lise Pettersen.

Snøkanon i barnehage

VIL HA SNØ: Leder i Hvitveisen barnehage, Inger Lise Pettersen, var lei av snøfattig vinter, og dermed fikk barnehagen en egen snøkanon.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

– Drømmer om snøborg

Den kreative barnehagestyreren koblet systemet sammen og brukte mye tid i helga på å få det på plass. Nå er mesteparten av uteområdet hvitt og leken går for fullt.

– Jeg tar vann fra en høytrykksspyler og luft fra en luftkompressor og kobler det mot snøkanonen. Når vann og luft møtes, blir det snø, akkurat som oppe i himmelen. Ungene drømmer om snøborg, så vi får se hvor langt vi drar det, forklarer Pettersen.

Hun fant pengene på en gammel konto der formålet var å finne noe som gagnet unger i alle aldre i barnehagen. Snø var et formål som passet ypperlig og dermed kom finansieringen på plass.

Kostet 12 000 kroner

Hele herligheten kom på totalt 12 000 kroner og både små og store mener det er verdt hver krone.

– Nå kan vi ake og sånt. Vi liker også å lage snøborg og snømann. Tidligere var det bare is her. Nå gjør det ikke noe at det ikke har snødd på naturlig måte, for endelig kom det snø i barnehagen likevel, sier Gina Victoria Johannesen og Caroline Finstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fikk fylkeskulturprisen

  Øystein Sunde fikk i kveld fylkeskulturprisen i Hedmark. Sunde har solgt over en million plater og har vunnet en rekke priser. Han syntes det var stor stas å få fylkeskulturprisen som han mente var en heder til humoren i Hedmark.

  Øystein Sunde fikk fylkeskulturprisen 2017
  Foto: Lars Bilit / Nrk
 • Sp vil ta ut Slettåsflokken

  Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Partiet ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.

 • Veiby/Skjærmoen med ny kontrakt

  Skoda Motorsport har inngått en ny rallykontrakt med 21 år gamle Ole Christian Veiby fra Kongsvinger. Han blir dermed en av fire kjørere i bilfabrikken s rallysatsing for 2018. Veiby har sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum kjørt for Skoda også i år. .

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.