Banksvindel milslyktes

Forsøket på å svindle minibank-kunder i Elverum under Grundsetmart'n var mislykket.

Er dette svindleren?
Foto: Nordea

Flere hundre minibank-kunder fryktet at de hadde blitt lurt av svindlere.

Svindlerne monterte kortkopierings-utstyr, en såkalt skimmer, på Nordea-banken i Elverum, men nå ser det ut til at skimmeren ikke virket.

Ble filmet 

Forsøket på å svindle Nordeas minibank-kunder i Elverum under Grundsetmart'n var trolig helt mislykket.

Svindlerne ble filmet mens de plasserte en såkalt skimmer på minibanken for å kopiere kundenes bank-kort. Svindlerne kom gjentatte ganger tilbake for å sjekke skimmeren, noe som tyder på at de ikke fikk den til å virke, mener politiet.  

Ut fra opptakene tror politiet svindlerne hadde problemer med å få utstyret til å virke. Og i følge Nordea har ikke et eneste bank-kort blitt misbrukt i ettertid.

 

Svindel-skimmeren
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

 Sikre

-  Vi er så sikre som vi kan være at det ikke har vært noe svindel av kundene våre. Vi har ihvertfall ikke sett noe til det ennå, sier assisterende informasjonssjef i Nordea Rune Kibsgård Sjøhelle.

Politiet setter svindelforsøket i Elverum i sammenheng med flere tilsvarende minibanksvindler i Oslo den siste tida. Der har sju-åtte minibanker fått påmontert såkalte skimmere, som kan kopiere kortene til folk.

Øst-Europeere

Politiet samarbeider med Kripos for å få løst svindelsaken. Ingen er pågrepet, men politiet mener øst-europeere står bak.

- Vi har mistanke om at det er de samme som har slått til i Oslo som var i Elverum. Vi mistenker at det er folk fra Bulgaria eller Romania som står bak, sier politibetjent Tore Glomstø.