NRK Meny
Normal

Banket opp mann med balltre - ble frifunnet

55-åringen fra Hamar slo en annen mann i hodet flere ganger med et balltre så han fikk tre større sår i hodet. Både aktor og forsvarer ba likevel om frifinnelse.

Hedmarken tingrett

55-åringen ble i Hedmarken tingrett frikjent til tross for at han banket opp en annen mann med et balltre.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Til tross for at retten mener det bevist at den tiltalte flere ganger angrep en annen med et balltre slik at han ble skadet, frikjente retten ham likevel. Det var i tråd med hva både aktor og forsvarer også mente.

– Redd for drap

Den spesielle saken startet i februar i år. Den fornærmede mannen hadde da møtt på sin ekskjæreste i Hamar og de kom i krangel. Ifølge dommen i Hedmarken tingrett hadde han både slått til henne og truet med å komme å ta henne.

Og akkurat det skjedde seinere på kvelden da han oppsøkte den tiltalte 55-åringen og samboeren. Han kom seg ikke inn i huset, men prøvde å dra kvinnen ut av vinduet.

Deretter ga den tiltalte 55-åringen og den fornærmede ulike forklaringer på hva som skjedde.

Den tiltalte forklarte i retten at han var redd at den fornærmede skulle drepe kvinnen, og at han fant et balltre i leiligheten og sprang ut. Deretter slo han den fornærmede i hodet med balltreet. Ifølge den tiltalte ble den angrepne mannen redd og forsvant, men at han snudde og kom tilbake. Da slo den tiltalte en gang til. Etter dette trakk den fornærmede seg unna og ringte ambulanse.

Den fornærmede mannen hadde en annen versjon av saken.

Han hevder at han ikke truet kvinnen og at den tiltalte plutselig kom ut av huset med balltreet mens han sto og snakket med kvinnen. Han hevder også at den tiltalte slo han fem ganger i hodet før han klarte å rømme.

Slapp straff

Til tross for at den tiltalte innrømmet å ha slått den fornærmede i hodet med et balltre, og at han fikk tre større sår i hodet, ville både aktor og forsvarer frikjenne han. Retten sa seg enig.

Retten valgte å tro den tiltalte i at han handlet i nødverge. I dommen slås det fast at han slo med balltreet for å beskytte kvinnen, og seg sjøl mot angrep. Retten mener likevel at det må stilles spørsmål ved om han gikk for langt. Likevel legger den vekt på at han var redd og at dette kan forsvare en frifinnelse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang