Hopp til innhold

Rundstykkebaking med bakelandslaget

Sjetteklassingene på Rena skole fikk en litt annerledes skoledag. De fikk lære å lage rundstykker av det norske bakelandslaget.

Elever på Rena skole baker

BAKEPREMIE: Sjetteklassingene fra Rena skole fikk bake rundstykker med det norske bakelandslaget. F.v. Gina Halvorsen, Frida Jakobsen, bakelandslagets Knut Hammeren, Amund Furuseth og Espen Mikkelsen.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Rundstykkebaking med det norske bakelandslaget var en premie til elevene i sjette klasse på Rena skole. De deltok i en brødskiveselfie-konkurranse i regi av opplysningskontoret for brød og korn. Klassen stakk av med seieren og fikk dermed bakelandslaget på besøk.

– Elevene lagde brødskiver som de dekorerte. Oppgaven var at de skulle lage portrett av ansiktene sine. Vi tok bilder og sendte dem inn, og så ble vi trukket ut som vinner, forteller lærer, Hildegunn Skogshol.

Rundstykkebaking som premie

Og brødskivekreativiteten ble premiert med mer gjærbakst. Onsdag kom nemlig det norske bakelandslaget på besøk for å lære sjetteklassingene å bake rundstykker.

– Dette er jo håpløst. Deigen bare setter seg fast i bordet.

Amund Furuseth slet litt med deigen i begynnelsen. Men bakelandslagets Knut Hammeren visste råd. Han kom hjelpende til med litt mel.

– Hvis du først har blitt litt klissete på hendene, så tar du bare litt mel på og gnir dem sammen, så fester det seg ikke.

Vil bli baker eller kokk

– Nå skal vi trylle litt. Vi ruller ut en pølse, vrir igjennom, gjør sånn, og så har du en flette.

Det så nok lett ut da de profesjonelle bakerne lagde en flette av deigen, men å gjøre det samme selv var ikke like enkelt. Selv om Torbjørn Gorsetbakk var en av dem som slet litt med rundstykkefletta, vil han gjerne jobbe innenfor matlaging når han blir voksen.

– Jeg vet ikke helt om jeg skal bli baker eller kokk, men jeg er veldig glad i å lage pizza. Jeg har aldri lagd rundstykker. før Jeg synes det er morsomt, og jeg føler at jeg får det til. Også blir det så godt.

Knut Hammeren håper at bakelandslagets entusiasme for sitt yrke kan smitte over på elevene.

– Det er kjempegøy. Når man først skjønner hva man kan skape ut av mel, vann og salt, så åpner det seg en helt annen verden, avslutter han entusiastisk.

Hør radioreportasjen fra bakelandslagets besøk:

Flere saker fra Innlandet