NRK Meny
Normal

Både Kongsvinger og Gjøvik-Lyn er ute av cupen

GJEMSELUND (NRK): På Gjemselund i Kongsvinger ble det ekstraomganger og straffesparkkonkurranse i kveld etter uavgjort 3–3 mot Sandefjord.

NM i fotball: KIL-Sandefjord
Foto: Einar Schulstad / NRK

Kampen ble avgjort med minst mulig margin da eliteserielaget Sandefjord møtte 2.-divisjonslaget Kongsvinger på Gjemselund i kveld. To ekstraomganger og fjorten straffespark skulle til før det var avgjort at Sandefjord gikk videre.

Sportssjef Espen Nystuen var veldig skuffet etter kampen.

– Dette er ikke bra, sjøl om vi klarte å matche Sandefjord, sa Nystuen.

Se intervju med Espen Nystuen her:

Intervju om kampen mellom Kongsvinger og Sandefjord

Underholdende kamp

Sandefjord har slitt tungt i eliteserien, og leverte en underholdende kamp borte mot Kongsvinger. I første omgang tok Sandefjord ledelsen to ganger ved Kjell Rune Sellin og Pål Alexander Kirkevold, men begge gangene utlignet Kongsvinger. I andre omgang var det Kongsvingers tur til å ta ledelsen først, men Sandefjord svarte raskt ved Kevin Larsen. Flere mål ble det ikke i løpet av de første nitti minuttene, og oppgjøret gikk til ekstraomganger, og etter hvert straffesparkkonkurranse.

Den gikk Sandefjord seirende ut av, etter at begge lag hadde tatt sju straffer.

Gjøvik-Lyn også ute

Gjøvik-Lyn slo ut Vålerenga 1–0 i forrige runde, etter et frisparkmål men fikk smake sin egen medisin hjemme mot Sarpsborg 08 i kveld. Et frispark fra Anders Trondsen gikk rett i mål og sørget for ledelse for Sarpsborg 08. Kamer Qaka scoret mål, og økte ledelsen til 2-0, og dermed var det kjørt for Gjøvik-Lyn.

Se intervju med hovedtrener Morten Skjærstad etter kampen:

Interju hovedtrener Skjærstad om kampen FRA RUBRIKKTEKST: Gjøvik-Lyn slo ut Vålerenga 1-0 i forrige runde, etter et frisparkmål() men fikk smake sin egen medisin hjemme mot Sarpsborg 08 ikveld. Et frispark fra Anders Trondsen gikk rett i mål og sørget for ledelse for Sarpsborg 08. Kamer Qaka scoret mål, og økte ledelsen til 2-0, og dermed var det kjørt for Gjøvik-Lyn.<Det var imidlertid ellevill stemning på Gjøvik for en måned siden da de slo Vålerenga 1-0.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

  Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

 • Inngått millionavtale

  Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.

 • Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

  Glatt veg
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK