Full rulle med nytt familiemedlem

KONGSVINGER (NRK): Familien Aarskog visste lite om hva som ventet dem, da de nylig tok til seg en forkommen oterunge.

Oterunge mates

Som andre babyer, krever også oteren mye tilsyn og stell. Hun spiser omtrent hver tredje time og mjølk er fortsatt en del av kostholdet, i tillegg til fisk.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– En oter vil ikke klare seg uten mora fram til ett år, det viktigste vi gjør er å gi henne mat og mjølk, hu dier fortsatt litt, i tillegg til aktivitet.

Det er langt fra en vanlig baby Linda Aarskog mater med tåteflaske. Sammen med dattera Karoline er hu i gang med ei ny runde foring av en liten oterunge som de i forrige uke fant i nærheten av huset i Brandval.

Forkommen og kald

Etter at ungen hadde kalt på mora ei god stund, bestemte de seg for å ta dyret inn.

– Vi hørte noen lyder utenfor huset i rundt ett og et halvt døgn og til slutt fant vi en forkommen unge. Man skal ikke gripe inn i naturen, men vi gjorde nå det, forteller Linda.

Ungen var kald og sulten, men etter noen dager med oppfølging begynte hun å kvikne til. De fire familiemedlemmene må nå trå til, for det er ganske mye arbeid å passe på den lille krabaten. Otere blir født tannløse, blinde og gråhåra – men vokser seg til og blir gode svømmere og fiskere.

Uviss framtid

– Det er nesten mer intensivt enn å ha egne småbarn, med tilsyn hele tida for å se at hun har det bra.

Linda har vært i kontakt med flere dyreparker, men så langt er framtida til den lille oteren uviss. Om det ikke skulle finnes noen andre utveger, har barna foreslått å beholde det nye familiemedlemmet. Pappa Severin er litt på gli og er nå på jakt etter et akvarium eller et kar som tar 300–500 liter vann.

En forlatt oterbaby har fått seg ny familie.

Foto: Ann-Kristin Mo/Redigering: Juliane Kravik