Normal

Avslutter leteaksjon i Lom

Politiet i Lom avslutter letingen etter den 26 år gamle nederlandske kvinnen. Politiet frykter hun har gått seg bort og omkommet.

Den savnede kvinnen Marijke Vervoort.
Foto: Privat

Maijke Vervoort har vært savnet siden 4. juni da hun forlot Spiterstulen. Letingen etter henne har pågått i over en uke, men har vært resultatløs.

 

Kommer ikke videre

Det var i går kveld politiet konkluderte med at de nå vil stoppe letingen. Lensmann i Lom Steinar Angard begrunner det med at de nå har drevet med ettersøk og etterforskning i ni dager sammenhengende uten at de er nærmere noe spor etter den nederlandske kvinnen.

- Derfor er det på det nåværende tidspunkt ikke formåltjenelig å videreføre etterforskning. Derfor er det innstillt inntil videre, sier Angard. Politiet åpner for å gjenoppta letingen dersom det kommer nye opplysninger i saken.

Spiterstulen i Lom
Foto: Torvild Sveen / NRK

Tror hun er omkommet

Ingen vet hva som har skjedd med den nederlandske legen som var på fjelltur i Norge. To uavhengige vinter har sett en person gå fra Spiterstulen fjellstue 4. juni på det tidspunktet som passer med når hun gikk ut fra fjellstua.

Ingen av de som har kjørt bil i Visdalen har sett henne.

- Vi heller mot at hun har gått inn i terrenget, sier Steinar Angard. Forståelse fra familien

Familien til Maijke Vervoort er fortsatt i området der det har vært lett etter henne i over en uke.

- De har hele tiden blitt holdt orientert og sett innsatsen som er gjort for å finne henne. De innser realiteten i situasjonen, og har gitt utrykk for forståelse for at letingen nå avsluttes, sier Steinar Angard.

Jotunheimen
Foto: NRK

Nå nærmere det seg turistsesongen, og mange fotturister kommer til å gå i Jotunheimen. Lensmannen i Lom ber folk om å melde fra dersom de finner noe som kan knyttes til den savnede kvinnen.