NRK Meny
Normal

Avslørte hasjplantasje i Tynset

Politiet gjennomførte en aksjon mot en bolig i Tynset sentrum fredag kveld og natt til lørdag, og inne i huset ble det funnet en hasjplantasje.

Bilder fra cannabisplantasjen i Rendalen

Dette bilde er fra en hasjplantasje i Rendalen.

Foto: Hedmark Politidistrikt

Det melder Østlendingen.

Pågrep kjenning

En mann ble fredag kveld pågrepet og siktet for å ha stått bak plantasjen.

Lensmann Bjørn Tore Grutle sier mannen har vært i kontakt med politiet på grunn av liknende kriminalitet tidligere. Politiet vet foreløpig ikke om produksjonen var ment til privat bruk, eller for videresalg.


Politiet tok beslag i flere hasjplanter, men lensmann Grutle ønsker ikke å fortelle hvor stort beslaget er. Han sier politiet ikke vet hvor lenge produksjonen har pågått.

Isolert for hasjdyring

Plantasjen i Tynset er en av mange hasjplantasjer som er blitt avslørt i Innlandet de senere åra. Den mest kjente er trolig plantasjen i driftsbygningen på Vålstua gård , senere kjent som terrorgården.

Hasjdyrkingen i Tynset foregikk i husets kjeller som ifølge lokalavisa var godt isolert for å holde på varmen.

Plantene er nå sendt videre til analyse for å få kunnskap om mengden røykbar hasj beslaget omfatter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om erstatning for fornærmet

  Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

 • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

  Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal