NRK Meny
Normal

Avslørte hasjplantasje i Tynset

Politiet gjennomførte en aksjon mot en bolig i Tynset sentrum fredag kveld og natt til lørdag, og inne i huset ble det funnet en hasjplantasje.

Bilder fra cannabisplantasjen i Rendalen

Dette bilde er fra en hasjplantasje i Rendalen.

Foto: Hedmark Politidistrikt

Det melder Østlendingen.

Pågrep kjenning

En mann ble fredag kveld pågrepet og siktet for å ha stått bak plantasjen.

Lensmann Bjørn Tore Grutle sier mannen har vært i kontakt med politiet på grunn av liknende kriminalitet tidligere. Politiet vet foreløpig ikke om produksjonen var ment til privat bruk, eller for videresalg.


Politiet tok beslag i flere hasjplanter, men lensmann Grutle ønsker ikke å fortelle hvor stort beslaget er. Han sier politiet ikke vet hvor lenge produksjonen har pågått.

Isolert for hasjdyring

Plantasjen i Tynset er en av mange hasjplantasjer som er blitt avslørt i Innlandet de senere åra. Den mest kjente er trolig plantasjen i driftsbygningen på Vålstua gård , senere kjent som terrorgården.

Hasjdyrkingen i Tynset foregikk i husets kjeller som ifølge lokalavisa var godt isolert for å holde på varmen.

Plantene er nå sendt videre til analyse for å få kunnskap om mengden røykbar hasj beslaget omfatter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.