Avslørte hasjplantasje i Tynset

Politiet gjennomførte en aksjon mot en bolig i Tynset sentrum fredag kveld og natt til lørdag, og inne i huset ble det funnet en hasjplantasje.

Bilder fra cannabisplantasjen i Rendalen

Dette bilde er fra en hasjplantasje i Rendalen.

Foto: Hedmark Politidistrikt
Journalist

Det melder Østlendingen.

Pågrep kjenning

En mann ble fredag kveld pågrepet og siktet for å ha stått bak plantasjen.

Lensmann Bjørn Tore Grutle sier mannen har vært i kontakt med politiet på grunn av liknende kriminalitet tidligere. Politiet vet foreløpig ikke om produksjonen var ment til privat bruk, eller for videresalg.


Politiet tok beslag i flere hasjplanter, men lensmann Grutle ønsker ikke å fortelle hvor stort beslaget er. Han sier politiet ikke vet hvor lenge produksjonen har pågått.

Isolert for hasjdyring

Plantasjen i Tynset er en av mange hasjplantasjer som er blitt avslørt i Innlandet de senere åra. Den mest kjente er trolig plantasjen i driftsbygningen på Vålstua gård , senere kjent som terrorgården.

Hasjdyrkingen i Tynset foregikk i husets kjeller som ifølge lokalavisa var godt isolert for å holde på varmen.

Plantene er nå sendt videre til analyse for å få kunnskap om mengden røykbar hasj beslaget omfatter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fleire tre i vegbana.

    Politiet melder om at fleire tre har blåse ned og ligg i vegbana. Mellom anna i Hunderfossvegen på Fåberg ligg fleire tre i vegen. Det same har skjedd i Musdalsvegen på Tretten og på fylkesveg 664 ved Hanestad. Vegvesenet er varsla og vegen vil bli rydda. På fylkesveg 36 på Gran har eit tre blåse ned og tatt med seg ei strømledning. Vegen er heilt stengt på staden. Hadeland Energi er varsla og brannvesenet er i ferd med å rydde opp.

  • Vil belønne utradisjonelle valg

    Høstens søkertall til videregående skole viser at ungdom stadig velger tradisjonelt. Nå vil regjeringa gi ekstrapoeng for å bedre kjønnsbalansen i skole- og arbeidsliv.

    Kjøreopplæring med buss i situasjoner nær og store bilder - i og utenfor trafikken. Inne på keramikksalen der ungdommer lager forskjellige ting i leire og i regjeringskontoret i kunnskapsdepartementet. FRA RUBRIKKTEKST: