NRK Meny
Normal

Taper penger på avlysning

– Selv om Birken-arrangørene beholder startkontingenten fører renn-avlysningen til tap for arrangørene. Det sier styreleder i Birken AS, Hans Petter Wahl Adolfsen.

Hans Petter Wahl Adolfsen

Styreleder i Birken AS, Hans Petter Wahl Adolfsen sier at avlysning fører til tapte inntekter og økte utgifter.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Det koster å avlyse fordi vi måtte nå skaffe ekstra busser for å kjøre flere tusen løpere fra Rena mot Lillehammer. I tillegg har vi tapt omsetning. Vi får det på to kanter, inntektene synker og utgiftene øker, sier Wahl Adolfsen.

Han sier det er alt for tidlig å si noe om hvordan rennet 2014 ender økonomisk.

Beholder startkontingenten

En fattig trøst for arrangørene er at de beholder startkontingenten. I rennreglene står det at dersom et renn avlyses arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen "Force Majeure" beholder arrangørene pengene.

Over 17 000 løper hadde meldt seg på årets utgave av Birkebeinerrennet og betalt 1200 kroner.

– Veldig lei meg

– Akkurat nå er jeg veldig lei meg fordi vinden førte til at vi måtte avlyse. Det er deprimerende å se at folk rundt meg nå pakker bort igjen innleverte starts-chips, sier Wahl Adolfsen som tar rennjuryens beslutning om å avlyse til etterretning.

De har vurdert risikoen ved å sende 14-15 000 løpere over fjellet som for stor, og den beslutningen må vi respektere, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.