Avdødes søster: – Han var en glad gutt

LILLEHAMMER (NRK): Søsteren kjenner seg ikke igjen i bildet som er skapt av avdøde i drapssaken i Øyer. – Han tenkte på andre og ville dem vel, sa hun i retten.

Rettsak Øyer-drap dag 2

Søsteren til avdøde ble spurt ut av bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Søstera til avdøde, en kvinne i 50-åra, vitnet på rettssakens fjerde dag i Sør-Gudbrandsdal tingrett tirsdag. Kim Andreas Kristiansen (24) er tiltalt for å ha drept og partert sin tidligere stefar, Bjarte Hansen (58).

Søstera ga et helt annet inntrykk av avdøde enn andre familiemedlemmer gjorde mandag.

– Bjarte var overhodet ikke et egoistisk menneske. Han tenkte på andre og ville dem vel. Han var en glad gutt, han var alltid i godt humør. Han hadde problemer med alkohol, men var god på bunn.

– Mor helt ødelagt av saken

Siden deres mor ikke vitner i saken, stilte bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal også flere spørsmål om hvordan mora har hatt det i tida etter drapet.

– Hun har opplevd mye vondt i sitt liv, men alltid klart å stå i det. Denne grufulle saken har ødelagt henne totalt. Hun er redd for å legge seg om kvelden og spiser lite, sa søsteren.

Hun sier mora og sønnen Bjarte hadde et svært nært forhold.

– Han ringte henne nesten hver dag for å snakke om løst og fast, og den telefonsamtalen er det akkurat som hun fortsatt venter på hver dag.

Hun ble også spurt om forholdet mellom den drapstiltalte og stefaren Bjarte.

– Jeg har ikke hørt at det har vært så voldsomt som det har blitt sagt. Jeg opplevde Kim som en grei gutt, forklarte hun.

Avdødes mor har søkt økonomisk erstatning fra tiltalte.

Rettens nest siste dag

Forsvarer førte sine vitner utover dagen tirsdag. Flere fortalte om omfattende alkoholmisbruk og at forholdene i tiltaltes barndomshjem var vanskelige. Tiltaltes mor hevdet at hun gjentatte ganger forsøkte å få støtte fra barnevernet, uten å få det.

Torsdag avsluttes saken med aktors sluttprosedyre.

Halvsøsteren til den tiltalte i Øyerdrapssaka fortalte om en oppvekst preget av psykisk terror da hun vitna i retten i dag.
Både hun og de to søsknene fortalte om en far med store alkoholproblemer som ikke var voldelig, men som de beskrev som ondsinna.

VIDEO: Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal etter mandagens vitneforklaringer fra tiltaltes søsken.