NRK Meny
Normal

Austri Vind punger ut til engerdølene

Austri Vind er villige til å betale flere millioner kroner for å få bygge vindkraftverk i Engerdal. I høst lovet de åtte millioner i året til kommunen, men nå kan det bli minst 10 millioner.

Folkemøte i Engerdal

Mange var møtt fram for å høre om Austri Vinds videre planer for vindmøllepark i Engerdal.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det er sterk uenighet i Engerdal om det er riktig å bygge vindmøller i kommunen. I kveld var det folkemøte om temaet i kommunen, og i et nesten fullsatt Engerdal samfunnhus var mange møtt fram for å vise engasjement og motstand mot planene om vindkraftverk i kommunen.

I høst lovte Austri Vind åtte millioner kroner i året til kommunen, i eiendomsskatt og avbøtende tiltak ved utbygging. Nå er de villige til å bla opp mer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ola Børke

Ola Børke i Austri Vind sier de er villige til å strekke seg lengre for å få med seg befolkningen i kommunen på vindkraft-prosjektet.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Vi må opp i beløp

– Hvor langt vi er villige til å strekke oss er en forhandlingshemmelighet, men vi må nok opp i beløp, det ligger i sakens kjerne, sa daglig leder i Austri vind, Ola Børke.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Engerdal, vindmøller, vindkraft, vindkraftverk, Austri Vind, vind, millioner, vindmølle, uenighet, uenige, folkemøte, tema, temaet, energi, strøm, kraft

Folkemøte i Engerdal om vindmølleplaner

Han innrømmer likevel at 10 millioner er et greit utgangspunkt for videre forhandlinger med Engerdølene, ettersom det ble lovet til det lignende vindkraftprosjektet det forhandles om i Trysil og Åmot.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • OL-vinner Robert er hjemme

    OL-vinner Robert Johansson kom hjem til Lillehammer i kveld. Han ble møtt av familie og venner på Lillehammer stasjon. Johansson har tatt ett gull og to bronsjemedaljer under lekene i Sør-Korea.

    Robert kom hjem til Lillehamer i kveld
    Foto: Terje Gording Hong / NRK
  • Mistet lappen på riksveg 4

    En bilfører har fått beslaglagt førerkortet etter at vedkommende kjørte på feil side av en midtdeler på riksveg 4 i Hunndalen. I baksetet satt det tre barn usikret, opplyser politiet på Twitter.