NRK Meny
Normal

Asylsøkere går frivillige brannvakter på Haslemoen

Asylsøkere på Haslemoen Transittmottak i Våler har fått nok av uroen og de påsatte brannene der de siste ukene. Nå vil de sjøl bida til at mottaket blir et tryggere sted å være.

Testing av brannutstyret på Haslemoen

Det hører med til vaktrunden å forebygge brann. Og innimellom må slukningsutstyret testet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Uroen startet på Haslemoen da de fikk overført 50 ventemottaksbeboere fra Lier. Plutselig var branntilløp og alarmer en del av hverdagen ved transittmottaket i Våler.

Beboerne er nå lei bråket og flere er nå med og patruljerer området på kvelden og natta. Siden fredag har 14 beboere gått frivillige vakter.

Se TV-reportasje om beboerne som patruljerer på eget mottak:

Video PATRULJERER-260810-HE18-181542-SI_OP.mp4

Reporter Arne Trolldalen/Fotograf Bjørn Opsahl

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.