NRK Meny
Normal

Åsnes og Gausdal avklart

Senterpartiet får ordføreren i Åsnes. I Gausdal blir det Arbeiderpartiet som skal svinge ordførerklubba.

Hans Oddvar Høistad blir ny ordfører i Gausdal

Hans Oddvar Høistad (Ap) tar over ordførerjobben i Gausdal.

Foto: Knut Arne Vassdokken/Ap

Ørjan Bue

Ørjan Bue (Sp) tar over klubba i Åsnes

Foto: Sp
Olav Olstad

Olav Olstad (Venstre) er tilbake i politikken i Gausdal.

Foto: Privat

Ørjan Bue fra Senterpartiet blir ordfører i Åsnes. Det skriver Glåmdalen på nett. De fem borgelige partiene i Åsnes ble fort ferdige med forhandlingene. Ørjan Bue får svinge ordførerklubba i sin andre periode i kommunestyret.

Bue sier til NRK at han mener de fem partiene har et avklart forhold, og at det både skal være rom for partimarkeringer og samarbeid de neste fire årene.

Gammelordføreren blir varaordfører

I Gausdal blir Hans Oddvar Høistad ordfører. Det er klart etter at Arbeiderpartiet og Venstre i ettermiddag ble enige om hvordan kommunen skal styres i årene som kommer. Varaordfører blir Olav Olstad fra Venstre. Olstad har tidligere vært ordfører i kommunen. Da var han innvalgt for Senterpartiet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.