NRK Meny
Normal

Årsbeste holdt ikke mot serielederen

HamKam presterte sin hittil beste kamp for sesongen, men likevel står de fortsatt uten poeng på hjemmebane.

Vegard Bjerke, HamKam

HamKams Vegard Bjerke hadde et godt innhopp mot Bryne. Her er det Sverre Larshus Larsen som må bite i gresset for veteranen.

Foto: Jan Lilleaker / NRK

Vegard Skogheim, HamKam-trener

– Bittert å tape på denne måten, sier HamKam-trener Vegard Skogheim, etter at hjemmelaget vant sjansestatistikken 9-3, men det er som kjent målene som teller i fotball.

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

Det var et tydelig tent hjemmelag som tok i mot serielederne fra Jæren på Briskeby søndag ettermiddag. Et Briskeby som var i langt bedre forfatning nå enn under forrige hjemmekamp mot Ranheim.

Kampen begynte riktignok med mye kjemping, og mange dueller på midtbanen. Det luktet svidd av flere av taklingene, og ingenting ble lagt i mellom.

– I dag spilte gutta virkelig oppofrende, jeg kan ikke klage på innsatsen i dag. Vi skapte mye bra offensivt, men de hadde en god keeper, og stolpene med seg, sier Skogheim.

Slik var kampen: Følg utviklingen, minutt for minutt

Stang ut

Det tok et snaut kvarter før kampens første sjanse ble skapt, men da ble det til gjengjeld skapt fire mer eller mindre store sjanser i løpet av en ti minutters periode.

Nærmest for hjemmelaget i denne perioden kom Emil Dahle, som fra 16 meterstreken traff stolpen bak en utspilt Bryne-keeper Anders Kristiansen.

– Det har vært litt marginer i mot oss i starten av sesongen, men treningene i det siste har vært veldig gode. Hvis det ikke setter seg i huet på gutta at vi taper noen kamper, blir det mye moro framover fra denne gjengen, sier Vegard Skogheim.

– Skulle vært annullert

Bryne scoret begge sine mål på psykologisk viktige tidspunkt. 1-0 kom mot spillets gang to minutter før pause. Pål Ekeberg Schjerve prøver å spille tilbake til keeper Ivar Rønningen, men tilbakespillet blir for løst, og ringreven Kai Risholt snapper ballen og setter sikkert inn gjestenes første mål.

Seiersmålet kom ett minutt på overtid da samme Risholt formelig kriget inn ballen i kamp med et par HamKam-forsvarere. Etter kampen innrømmet han at den nok burde vært annullert på grunn av stempling.

– Igjen er det marginer imot oss. Dommeren blåste for lignende situasjoner tidligere i kampen, og da burde han gjort det på denne også. Jeg regner med at det er stempling så lenge Risholt står og sier det sjøl her til pressen etter kampen, sier HamKam-treneren.

Hjemmelagets scoring derimot var av den lekre sorten.

Innbytter Lars Eirik Bredvold fikk ballen litt utenfor 16-meteren, og satte ballen kaldt og rolig i lengste kryss. Der og da så det ut som innbyttene Skogheim gjorde underveis ville vise seg å være ganske så utslagsgivende, men Kai Risholt ville det altså annerledes.