Normal

Arne Treholt støtter Frp-politiker

Spiondømte Arne Treholt støtter Fremskrittspartiets Tor André Johnsen, som har vært i hardt vær på grunn av sin kontakt med folk på den russiske ambassaden.

Arne Treholt

BLE DØMT: Arne Treholt var byråsjef i Utenriksdepartementet og ble dømt for spionasje mot Sovjetunionen på 1980-tallet. Han ble dømt til 20 års fengsel, men senere benådet og sluppet ut etter ni år. (Arkivfoto)

Foto: Scanpix

Til avisa Østlendingen i dag, sier Arne Treholt at han mener hele saken er en storm i et vannglass, og at Johnsens kontakter ikke kan skade norske interesser.

– Jeg kan ikke skjønne hvordan Johnsens kontakter østover skal representere noen fare for norske interesser. Dette er en form for russofobi der Russland blir forsøkt isolert igjen - slik vi opplevde det under den kalde krigen, sier Arne Treholt til avisa.

Treholt frykter at uansett hva han sier, vil det kunne bli oppfattet feil.

Tor André Johnsen i Frp

IKKE ULOVLIG: Frp-politiker Tore André Johnsen fra Hedmark har tidligere uttalt at han ikke har noe å skjule i forhold til sin kontakt med ansatte ved den russiske ambassaden.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen har to ganger vært i møte med Politiets Sikkerhetstjeneste på grunn av sin kontakt med folk ved den russiske ambassaden i Oslo.

Arne Treholt var byråsjef i Utenriksdepartementet da han ble arrestert 20. januar 1984, siktet for spionasje til fordel for daværende Sovjetunionen. Han ble senere dømt til 20 års fengsel, men ble benådet og sluppet ut etter ni år.