NRK Meny
Normal

Årets største sigarettbeslag

Tollere i Kongsvinger fant 622 000 sigaretter i et spesialkonstruert rom i en lastebil i helga. Beslaget utgjør 1,9 millioner kroner i unndratte avgifter til statskassa.

622 000 sigaretter

STORT BESLAG: I lastebilen fant tollerne 622 000 sigaretter, noe som er årets største sigarettbeslag.

Foto: Tollvesenet

Det var ved 15-tiden søndag ettermiddag at tollerne gjorde det store sigarettbeslaget. De oppdaget en lastebil som stod parkert i Masterudkrysset på E16 i Kongsvinger.

Stort beslag

Beslaget er et av de største som er gjort de siste årene. I november i fjor gjorde tollerne det største beslaget på fem år da de fant 640 000 sigaretter i et vogntog. Rett etter gjorde de et beslag på 500 000 sigaretter i en bobil.

En mann, som viste seg å være sjåføren, holdt på å reparere det ene forhjulet på bilen. Tollerne stoppet og bestemte seg for å undersøke den latvisk registrerte lastebilen nærmere.

Gjemt i hemmelig rom

Da de åpnet lasterommet reagerte de på at det virket kort, og de oppdaget også konturene av sigarettkartonger i et spesialkonstruert rom.

– I rommet fant de 621 980 sigarettene samt 11,4 liter brennevin. Dette utgjør 1 979 212 kroner i unndratte avgifter til statskassen, forteller kontorsjef Morten Nystuen ved kontrollkontoret i Kongsvinger i en pressemelding.

Sjåføren hadde med seg en passasjer, og begge ble hentet av politiet i Kongsvinger.

Begge er fra Latvia og er varetektsfengslet i fire uker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • E6 åpen etter ulykke

    E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.

  • Fylkesveg 33 stengt

    På grunn av flere mindre snøskred over fylkesveg 33 mellom Byrud og Feiring er veien stengt. Geolog undersøker området.

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.