NRK Meny
Normal

Årets største sigarettbeslag

Tollere i Kongsvinger fant 622 000 sigaretter i et spesialkonstruert rom i en lastebil i helga. Beslaget utgjør 1,9 millioner kroner i unndratte avgifter til statskassa.

622 000 sigaretter

STORT BESLAG: I lastebilen fant tollerne 622 000 sigaretter, noe som er årets største sigarettbeslag.

Foto: Tollvesenet

Det var ved 15-tiden søndag ettermiddag at tollerne gjorde det store sigarettbeslaget. De oppdaget en lastebil som stod parkert i Masterudkrysset på E16 i Kongsvinger.

Stort beslag

Beslaget er et av de største som er gjort de siste årene. I november i fjor gjorde tollerne det største beslaget på fem år da de fant 640 000 sigaretter i et vogntog. Rett etter gjorde de et beslag på 500 000 sigaretter i en bobil.

En mann, som viste seg å være sjåføren, holdt på å reparere det ene forhjulet på bilen. Tollerne stoppet og bestemte seg for å undersøke den latvisk registrerte lastebilen nærmere.

Gjemt i hemmelig rom

Da de åpnet lasterommet reagerte de på at det virket kort, og de oppdaget også konturene av sigarettkartonger i et spesialkonstruert rom.

– I rommet fant de 621 980 sigarettene samt 11,4 liter brennevin. Dette utgjør 1 979 212 kroner i unndratte avgifter til statskassen, forteller kontorsjef Morten Nystuen ved kontrollkontoret i Kongsvinger i en pressemelding.

Sjåføren hadde med seg en passasjer, og begge ble hentet av politiet i Kongsvinger.

Begge er fra Latvia og er varetektsfengslet i fire uker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang