NRK Meny
Normal

Arbeider falt ni meter ned fra tak

En mann fra Vestoppland falt ni meter ned fra et tak på Fagernes. Ulykken er betegna som alvorlig og mannen ble fløyet til Ullevål.

Stillasulykke Valdres

SKADET: En mann i 30-åra falt ned fra taket på denne byggeplassen i Fagernes. Her bygges Valdres Lokalmedisinske Senter.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Politiet fikk melding om ulykken ved 10-tida i formiddag. En mann i 30-åra fra Vestoppland falt ned fra et tak, mellom et stillas og landet på bakken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

– Han har uviss skadegrad på overkroppen og ble fløyet med luftambulanse til Ullevål, sier operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, Kristian Bjaanes.

Arbeideren la tak på Valdres Lokalmedisinske Senter som nå bygges i Nord-Aurdal. Politiet vil foreløpig ikke si noe om årsaken til at mannen falt ned.

– Det er noe etterforskningen vil vise. Vi er på stedet sammen med Arbeidstilsynet, sier Bjaanes.

Arbeidstilsynet jobber med saken

Tilsynsleder hos Arbeidstilsynet, Bård Hjorth, betegner ulykka som alvorlig og jobber nå sammen med politiet for å finne ut hvordan det kunne skje.

Valdres Lokalmedisinske Senter

ULYKKESSTEDET: Både Arbeidstilsynet og politiet betegner ulykken som skjedde på arbeidsplassen som alvorlig.

Foto: Sigrid Havig Berge

– Vi skal nå foreta en befaring på ulykkesstedet. Dette er alvorlig og skal ikke skje. Vi vil nå finne ut hvordan det var mulig å falle ned, sier han.

Hjorth forteller at han ikke har fått melding om ulykker på arbeidsplassen tidligere.

I Oppland får Arbeidstilsynet årlig melding om 150–200 arbeidsulykker hvert eneste år.

– Det er alt fra ganske uskyldige skader som ikke trenger spesiell oppfølging, til alvorlige ulykker som vi følger opp omfattende, sier Hjorth.