NRK Meny
Normal

Åpningsshow til to millioner kroner

Det nye kulturhuset i Hamar til nesten 600 millioner kroner, åpnes med pomp og prakt om cirka ett år. Elisabeth Nord fra Ringsaker blir ansvarlig for åpningsforestillingen til to millioner kroner.

Hamar kulturhus

Om et år står kulturhuset i Hamar ferdig, og det skal feires i tre dager i midten av mars neste år.

Foto: Illustrasjon: Vandkunsten

– Det er en kjempestor ære. Det er en veldig viktig dag når vi skal åpne dette huset. Det er kjempegøy å få lov til å være med på dette, sier produsent Elisabeth Nord.

Hamars nye storstue er i ferd med å reise seg på Stortorvet. Foreløpig er det bare en byggeplass, men om cirka ett år står kulturhuset ferdig. Og det skal feires. Det blir et storslått åpningsshow til to millioner kroner.

– En stor ære

Elisabeth Nord fra Ringsaker skal altså produsere showet. Hun er tv-produsent, regissør, forfatter og utdannet sangerinne.

De siste årene har hun også arbeidet i Norge, England og Frankrike. Hun har blant annet laget filmen Fremmedlegionæren, som ble et springbrett inn i den franske fremmedlegionens verden.

Med seg som kunstnerisk leder og regissør får hun Lars Erik Holter, opprinnelig fra Nes i Ringsaker.

– Dette er en stor ære. Jeg vet ikke hvor mange ganger dette skjer i løpet av en hundre års periode, men dette er veldig flott.

SE TV-REPORTASJE:

Created by InfoDispatcher

Skal hedre hele Innlandet

Holter som er skuespiller, sceneinstruktør og professor i skuespillerfag ved Teaterhøgskolen, sier at åpningsshowet skal involvere kulturlivet i hele regionen og være for folk i hele Innlandet.

– Vi skal hedre Hamar, Hedmark og hele Innlandet, sier Holter.

Nord er svært fornøyd med å få Holter på laget.

– Han var faktisk på toppen av min liste. Det er en stor kunstnerisk personlighet, og jeg tror at vi sammen kan utfylle hverandre og skape noe som blir mer enn fantastisk. Vi må jo sette lista høyt, sier Nord og ler.

SE TV-REPORTASJE:

Hamars nye kulturhus blir et unikt samlingssted for hele kulturlivet. Med lokaler til det meste, og med overkommelige leiepriser for alle. Om ett år står det ferdig.

Vil se framover

Foreløpig vil de ikke røpe hva slags show de skal lage.

– Vi kommer til å tenke mer framover enn bakover. Vi kommer til å se mot fremtiden, og hva den kan bringe. Istedenfor å gå bakover i tid. Så mye kan jeg røpe, så kan folk bare spekulere i hva det innebærer, sier Nord, og legger til:

– Overraskelser kommer det til å bli mye av.

Men en ting kan de love åpningshelga skal være en fest tre dager til ende den 14. til 16. mars neste år.

– Det skal bli et åpningsshow for mange kulturgrupper, som står i stil med den måten et kulturhus antagelig vil bli brukt til i fremtiden, sier Holter.