NRK Meny

Åpner for jakt på Julussa-ulver

Det kan bli aktuelt å skyte valper i Julussareviret i Elverum etter at moren i flokken trolig er død. Det bekrefter miljøminister Vidar Helgesen ovenfor VG. Dette kan bli felling dersom valpene viser en unormal adferd. Flokken skal nå følges nøye og den skal også radiomerkes. Julussaflokken er tidligere ikke vurdert for lisensjakt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.