NRK Meny
Normal

Miljødirektoratet åpner for å felle to ulver i Hedmark

Miljødirektoratet gir tillatelse til å felle to ulver i kommunene Ringsaker, Hamar, Løten og Stange.

ulv

De fire aktuelle kommunane får ansvaret for å sette i verk eventuelle fellingsforsøk. Kommunene peker selv ut fellingslag og fellingsleder.

Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Lørdag ble det bestemt at det åpnes for felling av to ulver i Hedmark. Årsaken er at det de siste dagene er meldt om to observasjoner av ulv i Ringsaker kommune.

I tillegg til dette har Løten og Vang beitelag, Laudalen beitelag og Romedal og Stange saubeitelag søkt Miljødirektoratet om lov til å felle ulv.

Tillatelsen gjelder mellom 20. og 30. april.

– Tillatelsen er gitt etter ei samlet vurdering. Ulv har gjort skade på husdyr i kommunene tidligere, og området har mye beitedyr. Selv om de ennå ikke er på beite i utmarka, er det potensial for nye skader når sauer og lam blir sluppet ut, sier avdelingsdirektør Yngve Svarte i Miljødirektoratet i en pressemelding.

Kommunene organiserer eventuell jakt

Man har stadfestet at ulv har tatt 225 sauer og lam i disse kommunene siden 2010.

– Miljødirektoratet vurderer det slik at felling av to ulvar i regionen ikke vil true ulvebestanden sin evne til å overleve på lang sikt, sier Svarte.

Det er de fire kommunene som får ansvaret for å sette i verk eventuell jakt på ulven.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Avviser sykehus-søksmål

  Hedmarken tingrett har avvist Sykehuset Innlandets søksmål mot røntgenleverandøren Unilab fordi saken er foreldet. Sykehuset mente Unilab burde betale boten sykehuset fikk etter at en pasient døde, skriver HA.

 • Lokale spillere i Europaligaen

  Både Vegar Eggen Hedenstad fra Elverum og Anders Trondsen fra Lillehammer er med fra start når Rosenborg møter Zenit i Europaligaen fra klokka 19. Følg kampen her.

 • – Respektløs takling

  L.I.K.-trener Mikael Kvarnström sier alle spillere gjør feil, men at taklingen av Emil Nyhus i gårsdagens kamp mot Stavanger var «litt respektløs». Nyhus ble sendt på sykehus med alvorlig hjernerystelse. Han sier det blir opp til disiplinærutvalget å vurdere saken videre.

  Mikael Kvarnström
  Foto: Alexander Nordby / NRK