NRK Meny
Normal

Tilbake i manesjen

Etter en måneds karantene er Elverums-trener Michael Apelgren tilbake. Et fullsatt Terningen Arena i sluttspillfinale mot Arendal venter ham.

Michael Apelgren

Michael Apelgren er klar for kamp igjen.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Det vakte sterke reaksjoner da det ble kjent at Elverum med vilje lot fire spillere få rødt kort mot Lillestrøm, slik at de ikke risikerte karantene da sluttspillet startet. Og reaksjonen ble streng. Trener Apelgren fikk en måneds karantene, mens tre spillere fikk to kampers karantene.

– Kult å være tilbake

Nå er han tilbake, og vil ikke snakke om det som har skjedd. Han vil fokusere på kampen.

– Det er kult å være tilbake, og så er det en finalekamp som vi har lengtet lenge etter, så dette skal bli gøy.

For Apelgren er det ikke ekstra viktig å vinne når han nå er tilbake etter utestengelsen.

– Nei, egentlig ikke. Vi prater om en finale og en plass i Champions League.

Apelgren håper at publikum i Terningen Arena skal hjelpe laget fram til seier.

– Herlig med Arendal

Apelgren er svært fornøyd med at det er akkurat Arendal som er finalemotstander.

– Det er herlig. Om det er noe annet lag som skal ta vår Champion League-plass så er det Arendal som har tydelige ambisjoner ute i Europa og som har klare ambisjoner om å vinne. De har dessuten Norges nest beste fans, smiler Apelgren som ser for seg en herlig konkurranse på tribunen.

Elverum vant begge seriekampene mot Arendal. Han ser for seg kampen slik:

– Det vil ble en kamp med to lag som er taktisk godt forberedte, det blir svært jevnt og små marginer som avgjør, mener Apelgren.

Og bortsett fra sluttspillseier, er det Champions League som frister:

– Det er viktig, men den største gulroten når vi spiller en finale er å vinne. Det som skjer i framtida har ikke det største fokuset. Det er viljen til å stå der med en gullmedalje til slutt.

Det er solgt 2000 billetter til kampen. Hallen tar 2500 tilskuere og Elverum håndball håper det blir så mange i hallen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.