Arbeiderpartiet kaller inn til pressekonferanse

En ny e-post tyder på at fylkesrådsleder Njål Føsker (Ap) kjente til at det var gitt en garanti på seks millioner kroner til Hamar-firmaet Scan4News før saken ble politisk behandlet. Nå i kveld klokka 18.30 kaller partiet inn til en pressekonferanse.

Utdrag fra e-post i pengegarantisaken i Hedmark fylkeskommune

Utdrag fra e-post i pengegarantisaken i Hedmark fylkeskommune.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

I forrige uke gikk Eva Arnseth av som fylkesråd i Hedmark, etter at hun ga en garanti på seks millioner kroner uten at hun hadde fullmakt.

Trekkes inn i e-postepost

I en e-post fra nettopp Eva Arnseth til fylkesdirektør Hanne Varhaug Søberg den 1. mai trekkes Føsker inn i saken.

På dette tidspunktet har Østlendingen blåst saken, skandalen er et faktum. Fylkesdirektøren skal ha en samtale med fylkessjef Ingrid Lauvdal, hun som trakk seg i dag.

Da skriver Eva Arnseth til direktøren at Lauvdal har tatt de vanskelige beslutningene i samråd med henne, og hun legger til: på de helt sentrale punkter også med fylkesrådsleder. Og det er Njål Føsker.

Han fikk en kopi av e-posten.

Nå stiller både Føsker og leder i Hedmark Ap, Bente Elin Lilleøkseth, til pressekonferanse i Nord-Odal klokka 18.30. Det er ikke antydet hva pressekonferansen vil gå ut på.

(Saken fortsetter under bildet)

Video Føsker kjemper for sin politiske karriere

Njål Føsker stiller opp på pressekonferansen mandag kveld. Flere i Sp mener han bør gå av etter garantisaken.

Foto: Nyhetsspiller

Opposisjonen tviler

Opposisjonspartiene på fylkestinget sa klart ifra i dag at de ikke tror på Føsker, som hele veien har sagt at han ikke visste om garantien før han leste det i pressen. Opposisjonen begrunner sin tvil med at Njål Føsker svarte på en e-post fra Scan4News der de takket for støtten fra både han og tidligere fylkesråd Eva Arnseth.

Føsker sier han ikke rakk å lese over denne e-posten før han svarte på den. Han var opptatt med Rally og andre ting. Opposisjonen mener dette er lite troverdig.

Mistillitsforslag mot Føsker?

I morgen er det ekstraordinært fylkesting i Hedmark der opposisjonen blant annet vil spørre ut Føsker om saken. Ap og Sp har makten sammen i Hedmark, og flere stemmer i Sp mener et samarbeid med Føsker og Ap vil være vanskelig og problematisk, og sier han bør gå av.

Dersom det skulle komme et mistillitsforslag mot Føsker under dette møte, kan det betyr at hele Fylkesrådet må gå. Men, dersom Føsker selv går i forkant kan man unngå en slik situasjon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fleire tre i vegbana.

    Politiet melder om at fleire tre har blåse ned og ligg i vegbana. Mellom anna i Hunderfossvegen på Fåberg ligg fleire tre i vegen. Det same har skjedd i Musdalsvegen på Tretten og på fylkesveg 664 ved Hanestad. Vegvesenet er varsla og vegen vil bli rydda. På fylkesveg 36 på Gran har eit tre blåse ned og tatt med seg ei strømledning. Vegen er heilt stengt på staden. Hadeland Energi er varsla og brannvesenet er i ferd med å rydde opp.

  • Vil belønne utradisjonelle valg

    Høstens søkertall til videregående skole viser at ungdom stadig velger tradisjonelt. Nå vil regjeringa gi ekstrapoeng for å bedre kjønnsbalansen i skole- og arbeidsliv.

    Kjøreopplæring med buss i situasjoner nær og store bilder - i og utenfor trafikken. Inne på keramikksalen der ungdommer lager forskjellige ting i leire og i regjeringskontoret i kunnskapsdepartementet. FRA RUBRIKKTEKST: