NRK Meny
Normal

Anundsen på Ilseng: – Gode muligheter for rask utbygging

Justisminister likte det han så, men kunne ikke gi noe klarsignal for den planlagte utvidelsen av Hedmark fengsel, da han besøkte Ilseng i dag.

Justisminister Anders Anundsen (Frp)

Justisminister Anders Anundsen (Frp) besøkte Hedmark fengsel på Ilseng lørdag.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

– Det er et flott område med gode muligheter for rask utbygging, sier Anders Anundsen til NRK.

– Og så er det et sterkt press fra mine lokale Frp´ere på at dette er et av prosjektene vi bør se nærmere på.

Lover ingenting

Justisministeren liker at planprosessen allerede er godt i gang i kommunene Stange og Hamar. Han sier de ønsker å bruke mindre tid enn man vanligvis bruker på å bygge nye fengsler. Og da ligger Ilseng og Hedmark fengsel godt an.

– Jo lenger en har kommet i prosesser lokalt, jo lettere er det egentlig å få dette på plass raskt, sier Anundsen.

Men det gjenstår likevel en god del før det er klart om Hedmark fengsel på Ilseng skal utvides med nesten 200 nye soningsplasser , slik det foreligger planer om.

Politi

Hedmark fengsel på Ilseng ønsker å utvide med 192 nye soningsplasser, også plasser med høy sikkerhet.

Foto: Knut Røsrud / NRK

– Jeg går ikke rundt og lover noen fengselsplasser før vi har hatt en ordentlig kvalitetssikring av de alternativene som foreligger på hele Østlands-området, sier Anders Anundsen.

– Syns vi fikk gode signaler

Fengselsleder Jan Korsvold er fornøyd med politikerbesøket. Han synes de ga lovende signaler.

– Jeg er veldig fornøyd med de signalene vi fikk. Jeg tror han synes det var bra, det han så, og jeg føler at vi har kommet et stykke videre i forhold til å kunne realisere ønskene vi har her, sier fengselsleder Korsvold.

Fengsleslederen la vekt på å fortelle justisministeren om det gode fagmiljøet de har i Hedmark fengsel, i tillegg til de geografiske fordelene med sentral beliggenhet på Østlandet, nærhet til hovedveger, Gardermoen og Oslo.

Ilseng

Det er muligheter for en rask utbygging av fengslet på Ilseng.

Foto: Jan Egil Løvbak

– Og i tillegg har vi en tomt man kan bygge på ganske fort, siden både Stange og Hamar kommuner jobber med regulering av området, nettopp for dette formålet, sier Jan Korsvold.

Stort behov for flere fengselsplasser

Justisminister Anundsen sier noe kan bli tydeligere allerede i høst. Og det er et stort behov for nye fengselsplasser, både på Østlandet og i resten av landet.

– Vi har behov for 2000 nye soningsplasser fram til 2040, sier han.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK
 • Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.