NRK Meny
Normal

Sykehusansatte mistenkte for medisintyveri

Tre ansatte ved Sykehuset Innlandet er mistenkt for å ha stjålet medisiner ved avdelingene der de var ansatt.

Sykehuset Innlandet, avd. Elverum.

Tre ansatte har uavhengig av hverandre stjålet medisiner.

Foto: Linda Vespestad

Forholdene skal ha funnet sted uavhengig av hverandre og forekommet ved sykehusene på Hamar og Lillehammer. De mistenkte tyveriene omfatter sterke smertestillende preparater og narkotiske stoffer.

Alle de tre forholdene er varslet til Statens Helsetilsyn og er politianmeldt, står det i en pressemelding sendt ut av Sykehuset Innlandet i dag.

Gode rutiner

I pressemeldingen forklarer Sykehuset Innlandet at de har godt etablerte rutiner for å kontrollere tilgang på medikamenter. Men allikevel avdekkes det fra tid til annen udokumentert svinn.

– Alle medisinregnskap kontrolleres jevnlig og eventuelle avvik blir tatt tak i, sier fagdirektør i Sykehuset Innlandet, Toril Kolås.

Medisintyveriene som nå er avdekket blir sett på som alvorlige, og det varsles at rutinene for medisinhåndtering blir enda mer skjerpet.

– I en organisasjon med over 8500 ansatte der mange har tilgang til medikamenter, er det vanskelig å ha kontrollsystemer som hindrer at ulovligheter kan forekomme. Men vi jobber kontinuerlig for å ha streng kontroll på medisinhåndtering, sier Kolås.

Ikke gått ut over pasienter

Den videre politietterforskningen vil avklare grunnlaget for eventuelle straffereaksjoner.

Undersøkelser gjort av sykehuset etter medisintyveriene, viser at ingen pasienter skal ha blitt skadelidende som følge av hendelsene.

De tre ansatte som nå er under politietterforskning er i dag ikke i tjeneste.

Nulltoleranse for bruk av rusmidler

Sykehuset Innlandet har nulltoleranse for bruk av rusmidler blant ansatte, og det er innført en prosedyre for testing av helsepersonell ved mistanke om misbruk av rusmidler.

Prosedyren har grunnlag i Lov om helsepersonell og innebærer at ansatte kan bli pålagt å avlegge blodprøve dersom det er mistanke om påvirkning av alkohol, narkotika eller legemidler.

Saken oppdateres

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.