NRK Meny
Normal

Ansatte låner for å redde HamKam

Åtte ansatte i HamKam med trener Vegard Skogheim i spissen tar opp et lån på 1,4 millioner kroner for å redde klubben.

Vegard Skogheim

HamKam-trener Vegard Skogheim sammen med sju andre ansatte redder klubben.

Foto: NRK

Pengene skal brukes til å gjøre opp gjelda til kommunen. Dermed kan klubben trolig starte 2013-sesongen med blanke ark.

Det skriver HA.

Positiv egenkapital

Blanke ark betyr at HamKam beholder lisensen og slipper å rykke ned i 2. divisjon, og ikke minst unngår konkurs og spill i 5. divisjon.

Det var trener Vegard Skogheim som fikk ideen etter at formannskapet i Hamar sa nei til å være med på en gjeldsordning onsdag denne uka. Han lanserte ideen overfor de sju andre i administrasjonen, inkludert daglig leder Finn Jul Paulsen, og fikk med alle.

– Vi tror det er mange som ønsker seg HamKam på den sportslige arenaen og ikke i kommunestyret hver høst, sier Skogheim til HA.

Daglig leder i HamKam, Finn Jul Paulsen, sier til HA at lånet er avgjørende for at klubben får positiv egenkapital per 30. oktober og per 31. desember. Han mener også det nå er gode muligheter til å komme i mål med 600 000 kroner klubben skylder fem andre kreditorer.

Reddende engler

- Vi vil være med å rydde opp i eget hus. Derfor er administrasjonen villig til å ta opp et lån tilsvarende fordringen til Hamar kommune. Det gjør vi for å berge 30 arbeidsplasser, lisensen og at vi unngår konkurs, sier Vegard Skogheim til Hamar Arbeiderblad.

Briskeby gressbane.

Det blir Adeccoliga-fotball på Briskeby gressbane også neste sesong.

Foto: Knut Sveen / NRK

HamKams reddende engler forutsetter nå at det blir levelige rammebetingelser på Briskeby gressbane for en sunn og god drift av klubben i åra framover. Det vil komme til syne når kommunestyret skal behandle idrettsmeldinga før jul.

– De ansattes redningaksjon gjør at det ser lysere ut for HamKam enn på lenge, sier styreleder Tor Rullestad som hyller de ansattes initiativ.