NRK Meny

Anmelder moskusfotografer

Statens naturoppsyn har anmeldt to menn for flere ganger å ha jaget moskus på Dovre i forrige uke. De to gikk svært nært innpå en flokk moskus, for å ta bilde av dem. – Det er alvorlig at noen med overlegg og gjentatte ganger forstyrrer viltlevende dyr på denne måten, sier fagdirektør Kjartan Knutsen i SNO.

Moskus ved Grønbakken på Dovre
Foto: Bjarte Johannesen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.