Hopp til innhold

Ankerskogen mister medlemmer

Etter et fjorår med dundrende underskudd, har Ankerskogen svømmehall og treningssenter skrudd opp prisene kraftig, og flere har sluttet på grunn av prisøkningen.

Ankerskogen, Hamar

PRISHOPP: Hamar kommune har sagt at Ankerskogen skal være et sted for alle, og ta vare på folkehelsa. Men etter underskuddet i 2014 er prisene nå skrudd kraftig opp for dem som bruker svømmehallen og treningssenteret.

Foto: Knut Røsrud

Det er en av de første treningsøktene for Frode Jansen etter nyttår, og både han og apparatene på treningssenteret i svømmehallen på Hamar får kjørt seg. Jansen er fortsatt medlem i Ankerskogen til tross for den betydelige prisstigning som har vært.

– Det er selvfølgelig kjipt det, men sånn er det. Jeg skjønner det på en måte, de går underskudd, sier Frode Jansen til NRK.

Både kona og parets 3 år gamle sønn bruker tilbudene på Ankerskogen, og Jansen har ingen planer om å melde seg ut. Men det er det flere som har gjort etter at Ankerskogen gikk med millionunderskudd i 2014.

Prisen nesten doblet

Svømmehallen og treningssenteret i Hamar skulle etter utbygginga bli et rimelig folkehelsetilbud for alle.

– De som har vært ekstremt på jakt etter rimelige treningstilbud har nok blitt borte, vedgår daglig leder Morten Lillehagen i Ankerskogen.

Hvis en familie på to voksne og to barn, som ikke er medlem, skal benytte svømmetilbudet, må de ut med 430 kroner. Og for dem som har vært medlem i treningssenteret fra starten av, er prisen nesten doblet.

– Enkelte priser var helt nede i 290 kroner i måneden. Nå er de oppe på 550 kroner i måneden. Så det har vært en stor prisøkning for dem som var med helt fra begynnelsen av. Men det er bare en nødvendighet for oss for å ivareta økonomien i anlegget, sier Morten Lillehagen.

Skulle være rimelig

Hamar kommune har sagt at Ankerskogen skal være et sted for alle, og ta vare på folkehelsa. Samtidig må Ankerskogen betale 20 millioner kroner i husleie i året til kommunen. Nå er de på vei til å prise seg ut av sitt eget prinsipp.

– Man la seg nok på et litt lavt nivå i utgangspunktet og har justert i forhold til det. Jeg mener det er en smertegrense for hvor dyre ting kan bli før det går på kompromiss med folkehelseaspektet. Jeg håper ikke vi er der ennå, sier varaordfører Geir Byberg.

Flere saker fra Innlandet