NRK Meny
Normal

Går med underskudd til tross for mange badegjester

Ankerskogen svømmehall er godt besøkt, men økonomien er likevel dårlig. Svømmeanlegget ligger an til et underskudd på 10 millioner kroner i 2015.

Ankerskogen Svømmehall

GODT BESØKT: Mange drar til Ankerskogen for å bade, men driften går likevel med underskudd.

Foto: Frode Meskau / NRK

Fjoråret ble et godt år for Ankerskogen svømmehall, med totalt 316 876 besøk. Det er det nest beste besøksåret siden etableringen av svømmehallen i 1981.

– Det er mer enn budsjettert og et tall vi er fornøyd med, selv om vi ønsker oss enda flere gjester, sier daglig leder Morten Lillehagen.

Svømmeanlegget ble nyåpnet i slutten av 2013 og hadde rekordmange besøkende det påfølgende året. Besøkstallet for 2015 er 25 818 besøk lavere enn rekordåret 2014.

– Det er som forventet. I 2014 var nyhetens interesse merkbar, sier Lillehagen.

En snøfattig jul gjorde desember til en av anleggets beste måneder. I romjula var det 22 prosent flere svømmende i Ankerskogen, sammenlignet med året før.

– Vær og besøkstall henger utvilsomt sammen, slår Lillehagen fast.

Millionunderskudd i 2015

Til tross for gode besøk, sliter anlegget økonomisk. Ankerskogen svømmehall ligger an til et underskudd på 10 millioner kroner for 2015.

– Vi har ingen planer om å heve prisene, men det arbeides for å redusere kostnadene, sier Lillehagen.

Ankerskogen betaler årlig 20 millioner kroner i husleie til Hamar kommune, som eier anlegget. I desember vedtok politikerne å sette ned husleien med 9 millioner kroner.

– Dette gjelder først fra 2016, men vil være til hjelp, sier Lillehagen.

Styret i det kommunale foretaket som driver Ankerskogen, har også foreslått å sette bort renhold av tørsoner og kafeteriadriften til private. Det avgjøres i løpet av første halvår.