Går med underskudd til tross for mange badegjester

Ankerskogen svømmehall er godt besøkt, men økonomien er likevel dårlig. Svømmeanlegget ligger an til et underskudd på 10 millioner kroner i 2015.

Ankerskogen Svømmehall

GODT BESØKT: Mange drar til Ankerskogen for å bade, men driften går likevel med underskudd.

Foto: Frode Meskau / NRK

Fjoråret ble et godt år for Ankerskogen svømmehall, med totalt 316 876 besøk. Det er det nest beste besøksåret siden etableringen av svømmehallen i 1981.

– Det er mer enn budsjettert og et tall vi er fornøyd med, selv om vi ønsker oss enda flere gjester, sier daglig leder Morten Lillehagen.

Svømmeanlegget ble nyåpnet i slutten av 2013 og hadde rekordmange besøkende det påfølgende året. Besøkstallet for 2015 er 25 818 besøk lavere enn rekordåret 2014.

– Det er som forventet. I 2014 var nyhetens interesse merkbar, sier Lillehagen.

En snøfattig jul gjorde desember til en av anleggets beste måneder. I romjula var det 22 prosent flere svømmende i Ankerskogen, sammenlignet med året før.

– Vær og besøkstall henger utvilsomt sammen, slår Lillehagen fast.

Millionunderskudd i 2015

Til tross for gode besøk, sliter anlegget økonomisk. Ankerskogen svømmehall ligger an til et underskudd på 10 millioner kroner for 2015.

– Vi har ingen planer om å heve prisene, men det arbeides for å redusere kostnadene, sier Lillehagen.

Ankerskogen betaler årlig 20 millioner kroner i husleie til Hamar kommune, som eier anlegget. I desember vedtok politikerne å sette ned husleien med 9 millioner kroner.

– Dette gjelder først fra 2016, men vil være til hjelp, sier Lillehagen.

Styret i det kommunale foretaket som driver Ankerskogen, har også foreslått å sette bort renhold av tørsoner og kafeteriadriften til private. Det avgjøres i løpet av første halvår.