Normal

Anker drapsdommen på forsettlig drap

Mannen som ble dømt til 13 års fengsel for drapet på en bekjent på Tobøl i Eidskog, anker dommen.

Dødsfall i Tobøl i Eidskog

ANKER DOMMEN: En mann i 40-årene ble i fjor sommer funnet drept utenfor huset sitt på Tobøl i Eidskog i fjor sommer. En mann i 30-årene ble dømt for forsettelig drap, men anker nå dommen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Mannen i 30-årene ble i tråd med Statsadvokatens påstand dømt for forsettlig drap da saken gikk i Glåmdal tingrett for noen uker siden. I dag går ankefristen ut og det er klart at mannen anker dommen.

Det var 25. juli i fjor at en mann i 40-årene ble funnet død utenfor boligen sin på Tobøl i Eidskog. Mannen, som nå er dømt i saken, ble pågrepet og varetektsfengslet like etterpå og har siden sittet fengslet.

Anker skyldspørsmålet

I en sms til NRK sier hans forsvarer, Ingunn Camilla Tangen, at de anker skyldspørsmålet. Mannen er dømt for forsettlig drap, men hun mener at han skal dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Ingunn Camilla Tangen, forsvarer

GÅR FOR LEGEMSBESKADIGELSE: Den drapsdømte mannens forsvarer, Ingunn Camilla Tangen, mener at mannen bør dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge og mener dommen på forsettlig drap på 13 år er for strengt.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Mannen i 30-årene har tidligere både i avhør og i retten forklart at han hadde slått mannen i 40-årene, men at det ikke var meningen å drepe ham.

Det la også hans forsvarer vekt på i sin prosedyre i retten. I tillegg var mannen påvirket av rusmidler og hadde ikke sovet på mange netter før drapet, fordi han hadde brukt amfetamin noen dager tidligere.

Forsvareren til mannen i 30-årene mener at dommen for forsettlig drap er for streng fordi mannen ikke visste hva han gjorde i den tilstanden han var i da drapet skjedde.