Hopp til innhold

Tiltaltes søster: – Du har ødelagt livet mitt

Det ble for mye for søsteren til den drapstiltalte 29-åringen å se sin bror i Gjøvik tingrett i ettermiddag. Hun brast i gråt før hun løp mot tiltalebenken og slo etter tiltalte.

Gjøvik tingrett - Grua-drapet

Det ble dramatisk i Gjøvik tingrett når den drapstiltalte 29-åringens søster skulle inn for å vitne. Hun brast i gråt før hun forsøkte å angripe sin bror da hun kom inn i rettssalen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Grua-drap forsvarer Tarik Abbou

Den tiltaltes forvarer, Tarik Abbou, sier tiltalte ønsket å bli dimittert for å skåne sin søster

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det ble smådramatisk i Gjøvik tingrett, da den drapstiltalte 29-åringens søster skulle vitne i ettermiddag.

Hun brast i gråt med en gang hun kom inn i rettssalen og fikk øye på broren sin.

– Du har ødelagt livet mitt, hvorfor gjorde du det, ropte hun til broren før hun løp opp til tiltalebenken og slo etter ham.

Hun ble stoppet av både aktor og to politibetjenter, og rettssaken ble umiddelbart avbrutt.

Tiltalte ble dimittert

Den tiltalte afghaneren ble tydelig preget av hendelsen, og brast i gråt etter søsteren hadde gått til angrep på ham.

Etter eget ønske ble 29-åringen dimittert fra rettssalen, og to politibetjenter fraktet han tilbake til Oslo fengsel, før søsteren ble kalt inn igjen for å avlegge sitt vitnemål.

Tiltaltes forvarer, Tarik Abbou, sier 29-åringen ønsket å bli permittert for å skåne søsteren sin, slik at hun slapp å se ham.

Søsteren ble bedt om å forklare seg om sin brors temperament i tingretten. Tiltalte har tidligere forklart at han går inn i en annen sinnstilstand hvis han blir sint.

Søsteren forklarte at broren kunne bli sint slik at han ropte og skrek, men at han aldri ble så sint at han ble voldelig mot andre.

– Tiltalte slo datteren vår

Foreldrene til den fornærmede vitnet også i retten i dag over telefon fra den norske ambassaden i Teheran i Iran.

Familien flyktet fra Afghanistan til Iran etter Taliban kom til makten, og Fahezeh bodde sammen med dem til hun ble gift men mannen som nå er tiltalt for å ha drept henne på Grua.

Etter giftemålet flyttet Fahezeh sammen med ektemannens familie, som også bor i Teheran. Moren forklarte at datteren var redd for sin ektemann.

– Vi trodde de hadde et godt forhold, men det viste seg at han ikke var så grei. Han kunne komme hjem midt på natta, etter å ha vært hos venner, og be henne om å lage te. Hun måtte gjøre som han ba om hele tiden, fortalte moren.

– Hva mener du med at tiltalte ikke var så grei? spurte bistandsadvokat Ida Andenæs, som representerer foreldrene i tingretten.

– Han pleide å slå henne, fortalte moren.

Grua-drap dommere

Foreldrene til Fahezeh Ahmadi vitnet over telefon fra den norske ambassaden i Teheran i Iran i dag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Basketak mellom fedrene

Ektemannen viste seg alltid fra sin beste side når han og kona var på besøk hos hennes foreldre. Men faren fortalte at datteren ble banket opp av mannen to ganger.

– Da måtte vi dra for å hente henne slik at hun kunne bo hos oss i et par uker, forklarte han.

Begge foreldre skal ha sagt til tiltalte at det var en synd at han slo sin kone, som i tillegg bare var et barn.

De forsøkte også å løse problemet ved å ta en samtale med foreldrene til den tiltalte. Dette skal ha utviklet seg til et basketak mellom Fahezehs far, og faren til hennes ektemann.

Men det hele endte med at tiltalte lovet å aldri legge en hånd på sin kone igjen.

Tiltaltes mor varslet om drapet

Foreldrene fikk vite om drapet på deres datter fra tiltaltes egen mor.

– Mens han var på flukt i Europa ringte han til sin familie og fortalte om det som hadde skjedd på Grua. Vi fikk igjen vite at datteren vår var død fra hans egen mor, fortalte avdødes mor.

Begge foreldrene sier de aldri hadde fryktet at noe slikt skulle skje, selv om ektemannen tidligere hadde vært voldelig overfor datteren deres.

– Jeg forventer at norsk rett straffer ham for det han har gjort, så moren, og la til at de ønsket at parets to år gamle datter, deres barnebarn, nå blir overlevert til sin onkel, som bor i Norge.

Den tiltalte spurte om han kunne få lov til å komme med en unnskyldning, men det avviste foreldrene blankt.

– Jeg orker ikke å høre stemmen hans, avsluttet moren.


Flere saker fra Innlandet