NRK Meny
Normal

Andreas Kiønig

Stein S. Eide og Madeleine Cederstrøm har blitt bedre kjent med eidsvollsmennene fra Hedmark og Oppland. Andreas Kiønig var en av dem.

28 år gammel ble han utnevnt til sorenskriver for Østerdalen. Eidsvollsmannen Andreas Kiønig var en velstående karrieremann med storgard i Heradsbygda.

28 år gammel ble han utnevnt til sorenskriver for Østerdalen. Eidsvollsmannen Andreas Kiønig var en velstående karrieremann med storgard i Heradsbygda, men kone fikk han seg aldri.

Hør radioinnlaget under og se video i toppen av saken:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om erstatning for fornærmet

  Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

 • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

  Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal