NRK Meny
Normal

Mistet lappen, nå skal han bli forbilde

I fjor mistet skihopperen Anders Jacobsen førerkortet etter å ha kjørt for fort. Nå angrer han, og blir rollemodell for trafikksikkerhetsarbeid.

Anders Jacobsen

FARTSGLAD: Anders Jacobsen innrømmer at han ofte har kjørt for fort. Nå er han i front for en ny trafikksikkerhetskampanje.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

Anders Jacobsen var en av Norges beste skihoppere fram til han la opp tidligere i år, og har blant annet vunnet den tysk-østerrikske hoppuka. Deler av den siste sesongen måtte han få skyss til trening, etter at han mistet førerkortet i august i fjor.

Ifølge VG kjørte han i 64 kilometer i timen i 50-sone, og med seks prikker på førerkortet fra før, mistet han førerkortet i seks måneder.

– Jeg har ofte kjørt altfor fort, og det er ikke noe jeg er stolt av, sier Jacobsen.

Satser på Ungdoms-OL

Nå vil han være med å bidra til at ungdom tråkker forsiktig på gasspedalen. Det er Statens vegvesen sammen med Ungdoms-OL 2016 som lanserer trafikksikkerhetskampanjen med Jacobsen i front.

– Ungdom er en gruppe det er viktig å nå ut til, det skjer for mange ulykker med ungdom, sier Per Morten Lund, regionvegsjef i Statens vegvesen.

Ungdoms-OL arrangeres på Lillehammer i februar neste år, med tilreisende fra hele verden. De vil satse på trafikksikkerheten.

– Anders Jacobsen har en historie å fortelle knytta til det å kjøre for fort med bil, sier Tomas Holmstad, daglig leder i Ungdoms-OL.

Anders Jacobsen, Ungdoms-OL , trafikksikkerhet

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.