NRK Meny
Normal

Ambassaden vil hjelpe Tore Hornsletten

Heidi Hornsletten har fått mange henvendelser fra folk som vil hjelpe mannen hennes hjem fra Tyrkia. I formiddag kom også den etterlengtede telefonen fra ambassaden.

Hornsletten montasje

Tore Hornsletten ble nektet utreise fra Tyrkia etter ei bilulykke i juni. Kona, Heidi Hornsletten, kjemper for å få ham hjem.

Foto: Linda Vespestad/privat / NRK

Torsdag fortalte NRK historien om Tore Hornsletten fra Elverum , som ikke får komme hjem til familien etter en ferietur til Tyrkia.

Fredag formiddag kom beskjeden om at den norske ambassaden i Tyrkia tar fatt i saken, og sørger for at Hornsletten får oppnevnt en advokat.

– Nå ser det jo ut som om saken faktisk kan løses, sier Heidi Hornsletten.

Skal få oppnevnt en advokat

En av utfordringene familien Hornsletten møtte på etter at Tore Hornsletten havnet i ei bilulykke under Tyrkia-turen i sommer. Nå har ambassaden kommet fram til at Hornsletten ikke fikk de tjenestene han hadde krav på etter tyrkisk lov etter ulykka.

– Ambassaden har snakka med statsadvokaten, som har gitt en muntlig lovnad om at det nå skal bli oppnevnt en offentlig advokat til Hornsletten, sier Frode Overland Andersen, kommunikasjonsrådgiver i UD.

Motparten må frafalle saken skriftlig

Og det er en utvikling Heidi Hornsletten er lettet over. Nå håper hun at mannen får utnevnt en god advokat som kommer til å jobbe grundig med saken.

– Advokaten må oppsøke motparten og be ham om å frafalle saken skriftlig, for at den skal kunne avsluttes. Dersom han ikke gjør det, håper jeg han tar fatt i det med helsa til Tore, slik at saken kan prioriteres så raskt som mulig, sier hun.

Tore Hornsletten har ventet i ett år på et sykehusopphold. Etter planen skal han legges inn for tre måneder den 15. september, og familien håper nå at han kommer seg hjem i tide til det.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND