NRK Meny
Normal

Seppala-deltaker: – Et fantastisk løp

Seppalaløpet er amatørenes eget hundekjørerløp. I helgen ble det arrangert for sekstiende gang - i Folldal.

Seppalaløpet 2014

Seppalaløpet har vært nordiske kjøreres turløp, og for noen år siden ble det også klasse for sledehundkjørere, som i Iditarod og Finnmarksløpet. Turid Næss er den kvinnen som har kjørt løpet flest ganger!

– Her overnatter vi i telt, og har alt utstyret med oss i pulken, forklarer deltager Turid Næss.

Hun er den kvinnen som har kjørt Seppalaløpet flest ganger.

– Først ville jeg kjøre ti ganger, for da fikk jeg en flott bronsestatuett etter kopi av bikkja til Seppala. Men så får du en statuett når du har kjørt tjue også, og kommer jeg i mål i dag har jeg kjørt tretti ganger, ler Turid, mens hun tar sokker på hundenes poter så de ikke skal bli sårføtte.

I Folldal for første gang

Seppalaløpet arrangeres på forskjellige steder, i år gikk det for første gang i Folldal. Lokal arrangør var Folldal Trekkhundklubb.

Seppalaløpet har vært nordiske kjøreres turløp, og for noen år siden ble det også klasse for sledehundkjørere, som i Iditarod og Finnmarksløpet.

Seppalaløpet 2014 fulgte deler av traséen for det lange Femundløpet mellom Folldal og Tynset. Etter noen lange, bratte bakker i starten flater terrenget ut med panoramautsikt mot Rondane og Sølnkletten.

– Utfordrende løype

– Det er litt løst, og en utfordrende løype for oss som går på ski, forklarer Turid.

NRK møter henne igjen ved målgang, etter at hun har gjennomført løpet for tredevte gang.

– Strålende, gnistrende og utfordrende utforkjøringer, og hundene har gått fantastiske, sier Turid.

– Litt linetrøbbel et par ganger, men det er så bra kolleger her. De tar hensyn og kjører pent forbi, forklarer hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.