NRK Meny
Normal

En person omkom på Riksveg 3

En person er død, en er hardt skadet og en lettere skadet etter en trafikkulykke i Kvikne i ettermiddag. To biler var involvert i ulykken.

En mann i 70-årene er hardt skadd og en kvinne i 50-årene er lettere skadet etter en trafikkulykke i Tynset kommune.

Begge er hjemmehørende i Trøndelag og er fløyet med Seaking redningshelikopter til St. Olavs Hospital. I tillegg er en tredje person bekreftet omkommet, melder politiet i Hedmark.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 15.00 i ettermiddag. Ulykka skjedde en mil sør for Kvikne, ved Eidsfossen, på Riksveg 3. Tre personer satt i bilene, hvorav den ene transporterte hester. De har ikke kommet til skade, ifølge politiet.

Vegen åpnet igjen

Det var lange køer i området og Riksveg 3 nord i Tynset var i ettermiddag sperret for trafikk. Bilister mellom Oslo og Trondheim ble anbefalt å kjøre E6 gjennom Gudbrandsdalen. Politiet melder nå at vegen er åpnet igjen.

– Vi gjennomfører tekniske undersøkelser på stedet, sa operasjonsleder Jan Egil Gilberg ved Hedmark politidistrikt tidligere i dag.

Han fortalte at dette var omfattende arbeid og at politiet kom til å bruke flere timer på det, noe som resulterte i at vegen ble stengt utover ettermiddagen.