NRK Meny
Normal

Alvorlig salgssvikt for Gilde

Gilde hadde i forrige uke en salgssvikt på kjøttdeig på 20 prosent på Østlandet.

 

Kjøttdeig
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Nedgangen kommer som en følge av mistanken om E. coli-bakterier i kjøttdeigen fra Gildes anlegg på Rudshøgda i Hedmark.

Salget av øvrige produkter var som normalt, ifølge Gildes egne tall.

Alvorlig for Gilde

– Vi registrerer at nedgangen er stabil i forhold til uken før, men det er svært alvorlig for Gilde dersom nedgangen vil fortsette over tid, sier Nina Sundqvist, som er kommunikasjonsdirektør hos Gilde.

– Det er forståelig at folk vil kvie seg for å kjøpe kjøttdeigprodukter så lenge smittekilden ikke er avklart. Derfor er det gledelig at kunder utenom Østlandet fremdeles har tillit til Gilde og den jobben vi gjør med å finne smittekilden. I resten av landet er salget helt normalt, sier Sundqvist.

Alle prøver negative

 

Nina Sundqvist
Foto: Erik Johansen / Scanpix

Norsk Matanalyse har på oppdrag fra Gilde foretatt over 2.500 prøver i jakten på mulige smittekilder. Dette kommer i tillegg til de prøvene som er tatt i regi av Folkehelseinstituttet. Alle resultatene har så langt vært negative.

Norsk Matanalyse avventer svar denne uken på prøver som er sporet tilbake til partier knyttet til de siste sykdomstilfellene.

– Jeg kan bekrefte at varianten av E.coli-bakterien som er funnet i kjøttdeig fra Lidl, stammer fra råvarer fra Gilde, sier Nina Sundqvist.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang