NRK Meny
Normal

Alvdal-dømt tiltalt for nye seksuelle overgrep

En av mennene som ble dømt i den mye omtale overgrepssaken i Alvdal, er på nytt tiltalt for seksuelle overgrep og incest.

Overgrepssaken i Alvdal

STRAFFEDØMT: I 2011 ble mannen dømt til 7 års fengsel i saken om seksuelle overgrep mot barn i Alvdal i Hedmark.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Det er VG som melder om den nye og alvorlige tiltalen mot mannen i 50-årene. Mannen som ble omtalt som "nabofaren," ble i 2011 dømt til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep begått i Alvdal. Han soner for tiden straffen i Hamar fengsel.

Ifølge VG er han nå tiltalt for å ha misbrukt sine egne barn.

– Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot to av sine barn, en sønn og en datter. Det gjelder dels forhold begått mens de var under 10 år gamle. Det er snakk om grove overgrep, sier statsadvokat Iris Storås, til NRK.

Mannen i 50-årene har ikke erkjent straffskyld.

Lovens strengeste straff

Det er statsadvokaten i Hedmark og Oppland som har tatt ut tiltalen mot mannen. Iris Storås opplyser at det har pågått etterforskning i saken siden mannen ble domfelt sist i 2011.

– Denne etterforskningen har ledet frem til at vi nå sitter med tilstrekkelig bevis for å ta ut tiltale i saken. Det er i all hovedsak tale om de fornærmedes forklaring, men også øvrige bevis, sier Storås.

Strafferammen for det han er tiltalt for er 21 års fengsel, lovens strengeste straff. En av de fornærmede i saken, sønnen til den tiltalte, døde før sommeren.

– Det er klart at det er en utfordring, men vi har fornærmedes politiforklaring og den vil bli begjært opplest fra vår side, i tillegg til de øvrige bevisene, sier Iris Storås.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl