NRK Meny
Normal

Boligbrann i Lillehammer i natt

LILLEHAMMER (NRK): Alle ble reddet ut, men boligen i Nybu i Lillehammer fikk store skader.

Flammene fikk godt tak i det gamle tømmerhuset.

Flammene fikk godt tak i det gamle tømmerhuset.

Foto: Karoline Lerstad

Det var 12 personer i huset da brannen begynte. Alle klarte å komme seg ut på egen hånd.

– Vi fikk melding om brannen litt før klokka 23 tirsdag kveld, forteller operasjonsleder Per Solberg ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Både brannmannskap og politi var raskt på plass. Da sto flammene allerede ut gjennom taket på boligen, som er et gammelt tømmerhus. Brannmannskapene fikk etter hvert stoppet flammene uten at boligen brant helt ned. Huset har imidlertid fått store skader, opplyser politiet.

Brannmannskap har i hele natt passet på boligen.

Brannmannskap passet på boligen gjennom natta i tilfelle brannen skulle blusse opp igjen.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

To personer bor i huset

Til vanlig bor det to personer i huset. Tirsdag kveld hadde de familieselskap, med besøk av slektninger i alle aldre. Alle klarte å komme seg ut da brannen startet.

Brannvesenet har i hele natt passet på at brannen ikke blusset opp igjen. De er på plass ved branntomta også onsdag morgen.

Har teori om brannårsak

– Vi har en teori om hva som er brannårsaken, men om dette er riktig er det for tidlig å si noe om nå, sier operasjonsleder Per Solberg.

Han vet ikke om det blir noen undersøkelser på branntomta i dag.

– Huset må få kjøle seg ned igjen før det er aktuelt med undersøkelser, sier Solberg.

Boligen som brant har tidligere tilhørt maleren John Paulsen (se faktaboks).

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

  Sjusjøen fjellkirke
 • Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.

 • Aksjonerer for legekontor

  Det er samlet inn 1000 underskrifter for å redde legekontoret på Tretten, melder GD. Rådmannen i Øyer vil flytte kontoret og samle tjenesten i komunnesenteret. I dag behandles saken i Øyer kommunestyre. Formannskapet har tidligere gått inn for at kontoret på Tretten skal bestå.