NRK Meny
Normal

Aksjonsgruppa ordnet bursdagsgave til Farida

Farida (10) som bodde på Dokka, men ble kastet ut landet sammen med familien i februar fikk en litt ekstra overraskelse på bursdagen sin fredag.

Farida feirer bursdag

10 ÅR: Farida feiret 10 års dagen sin i Afghanistan, om hun kan feire 11 års dagen på Dokka gjenstår å se.

Foto: Privat

Familien har bodd på Dokka i Oppland i tre år og seks måneder, men ble i februar kastet ut av landet fordi norske utlendingsmyndigheter ikke trodde på grunnlaget for asylsøknaden.

Moren har forklart at hun rømte fra et tvangsekteskap med en eldre mann. I februar ble familien sendt tilbake til Afghanistan.

Farida feirer bursdag

DUKKE: Aksjonsgruppa sendte penger til familien som dermed kunne kjøpe kake og en dukke til Farida på bursdag.

Foto: Privat

Familien anket vedtaket til Oslo tingrett, som i november bestemte at familien skulle få komme tilbake til Norge. Det er ikke klart om UDI anker avgjørelsen.

Gledet Farida med kake og gave

Lokalmiljøet reagerte kraftig på utvisningen og det ble opprettet en aksjonsgruppe som har hjulpet familien på flere måter.

Fredag fylte Farida 10 år, og støttegruppa sendte litt ekstra penger til familien som dermed kunne kjøpe en bursdagskake og en gave.

– Man må ha litt glede midt oppi alt det triste, sier Merethe Engen Enerstvedt i aksjonsgruppa.

Hun takker alle som har bidratt. Takket være en sjenerøs giver fra Oslo-kanten ble det pc med internettabonnement på familien og samt et læringsspill til Farida. Dette ble gitt for noen måneder siden.

– Dette var fra en privatperson som ikke kjente familien fra før. Det finnes altså engler.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND