NRK Meny
Normal

Advarer P4

Medietilsynet advarer nå radiokanalen P4 for brudd på konsesjonsbetingelsene. Tilsynet mener P4 ikke oppfyller betingelsene når det gjelder barne- og flerkulturelle programmer, kulturnyheter og nyheter på samisk. 

Radiokanalen, som har hovedkontor på Lillehammer, fekk i følge fagbladet Journalisten varslene i fjor, men det er først nå at reaksjonene kommer.

Oppfyller ikke vilkårene

· Flerkulturelle programmer ble tilgodesett med 51 programmer og 25 sendetimer, mot konsesjonsvilkårenes 80 programmer og 70 sendetimer.

· Barneprogrammenes antall var 310 og sendetimene 209, mens kravet var på 360 programmer og 235 timer.

· Kulturnyheter hadde P4 i 734 programmer og 20 timer av det forpliktende leveransemålet på 880 programmer og 44 timer.

· Nyheter på samisk har kunnet høres på P4 to ganger daglig mandag-torsdag, mens konsesjonsvilkårene også forutsetter to samiske nyhetssendinger fredag.

P4 har i et svar sagt at de nå har satt i gang tiltak som skal gjøre at de oppfyller konsesjonene, blant annet når det gjelder å satse mer på samiske nyheter.

P4

I følge Journalisten har Medietilsynet i dag kun to sanksjonsmuligheter, hvorav den ene er å frata noen konsesjonen og den andre er å rette en advarsel.

Rådgiver Line Langnes ved Medietilsynet sier til avisen at det neppe vil være aktuelt å frata P4 konsesjonen, selv om stasjonen ikke viser særlig bedring på disse punktene. Hun framholder at man likevel betrakter dette som alvorlige brudd på konsesjonsvilkårene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND