NRK Meny
Normal

Adrenalinkick i elva

Sjoa River Festival er godt i gang og utøvere fra hele verden setter denne uka utfor bratte elver og stryk.

Elvepadlere

Elva Tora er et eldorado for padlere og tiltrekker seg folk fra hele verden.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Festivalen startet opp i 1997 og arrangeres nå for 17.gang.

– Så langt er det 80 registrerte deltakere her, som deltar på turer og/eller konkurranser. Men det er flere uregistrerte som oppholder seg i området, og vi forventer flere mot helga.

Det sier Kay-Arne Randen i Strie Strømmer, en elvesportbutikk i Heidal, og medarrangør av Sjoa River Festival.

Ei uke til ende boltrer entusiaster seg i elver og stryk i Gudbrandsdalen og Rondane.

Tidligere har deltakerantallet ligget på rundt 200 personer. Randen håper årets festival vil nærme seg tilsvarende tall.

Denne uka er Sjoa Riverfestival godt i gang i Nord-Gudbrandsdalen. Vi var med da verdens beste elvepadlere testa elva Tora i Skjåk.

Riverfestival

Sikringsfolk langs løypa

Det arrangeres både konkurranser og guidede turer i løpet av festivaldagene. Deltakere konkurrerer blant annet i freestyle kajakk og watercross, hvor fire padler mot hverandre om gangen.

– I morgen arrangeres det Extreme Race i Ula i Rondane, den er nok det mest utfordrende konkurransa i løpet av festivalen.

Arrangøren har plassert ut sikringsfolk langsmed løypene, både på land og i kajakker i vannet. Randen understreker at sikkerheten tas på alvor.

I mai ble Gudbrandsdalen rammet av storflom. Vannstanden skal nå være nede på normalt nivå, ifølge Randen, og perfekt for padling og rafting.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.