NRK Meny
Normal

Adrenalinkick i elva

Sjoa River Festival er godt i gang og utøvere fra hele verden setter denne uka utfor bratte elver og stryk.

Elvepadlere

Elva Tora er et eldorado for padlere og tiltrekker seg folk fra hele verden.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Festivalen startet opp i 1997 og arrangeres nå for 17.gang.

– Så langt er det 80 registrerte deltakere her, som deltar på turer og/eller konkurranser. Men det er flere uregistrerte som oppholder seg i området, og vi forventer flere mot helga.

Det sier Kay-Arne Randen i Strie Strømmer, en elvesportbutikk i Heidal, og medarrangør av Sjoa River Festival.

Ei uke til ende boltrer entusiaster seg i elver og stryk i Gudbrandsdalen og Rondane.

Tidligere har deltakerantallet ligget på rundt 200 personer. Randen håper årets festival vil nærme seg tilsvarende tall.

Denne uka er Sjoa Riverfestival godt i gang i Nord-Gudbrandsdalen. Vi var med da verdens beste elvepadlere testa elva Tora i Skjåk.

Riverfestival

Sikringsfolk langs løypa

Det arrangeres både konkurranser og guidede turer i løpet av festivaldagene. Deltakere konkurrerer blant annet i freestyle kajakk og watercross, hvor fire padler mot hverandre om gangen.

– I morgen arrangeres det Extreme Race i Ula i Rondane, den er nok det mest utfordrende konkurransa i løpet av festivalen.

Arrangøren har plassert ut sikringsfolk langsmed løypene, både på land og i kajakker i vannet. Randen understreker at sikkerheten tas på alvor.

I mai ble Gudbrandsdalen rammet av storflom. Vannstanden skal nå være nede på normalt nivå, ifølge Randen, og perfekt for padling og rafting.