NRK Meny
Normal

«Zucca» skal fronte Ungdoms-OL

Den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello Aasen blir ny ambassadør for Ungdoms-OL 2016 på Lillehammer.

Zucca
Foto: Kirby Lee / Reuters

Den norske NHL-stjernen blir lansert som ambassadør for Ungdoms-OL sammen med snøbrettkjører Silje Norendal på et arrangement i Oslo tirsdag.

Silje Norendal
Foto: Scanpix

– Vi er glade for å ha fått to av de største idrettsnavnene vi har til å fronte ungdomslekene. De har gode holdninger og er fine forbilder for unge, sier kommunikasjonssjef i Ungdoms-OL 2016, Pål Gordon Nilsen.

Fra før av er Kjetil Jansrud IOC-ambassadør for lekene, sammen med den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn.

Lindsey Vonn kysser krystallkula
Foto: Armando Trovati / Ap

Hva skal ambassadørene for Ungdoms-OL gjøre?

– Vi bruker ambassadørene til å skape blest om arrangementet. De kommer til å være aktive på sosiale medier, vi skal filme dem og de kommer til å delta på utvalgte arrangementer.

Til sammen skal 1100 utøvere mellom 15 og 18 år fra 70 land delta på de 2. olympiske ungdomsleker på Lillehammer mellom 12.–21. februar 2016. Øvelsene skal gå på Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Øyer og i Oslo.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ras sperrer veien

    Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.

  • Lundby på tredjeplass

    Maren Lundby endte på tredjeplass i Oberstdorf. Det er hennes dårligste plassering denne sesongen. Sara Takanashi vant foran Daniela Irascho-Stolz. Lundbys lagvenninne Anna Odine Strøm kom på en finfin sjuendeplass, mens Silje Opseth ble nummer 18.

    Maren Lundby
    Foto: Anne Storaunet / NRK