NRK Meny
Normal

–Reiselivssjefen underslo 2,3 mill. kr.

Den tidligere reiselivssjefen i Lillehammer skal ha underslått hele 2,3 millioner kroner. Det bekrefter nå både hans forsvarer og hans tidligere arbeidsgiver.

Hans Rindal

Styreleder Hans Rindal bekrefter at det er 2,3 millioner kroner som er underslått av den tidligere reiselivssjefen.

Foto: Stig Carlo Helstrøm / NRK

2,3 millioner kroner er fire ganger så mye som det beløpet det tidligere har vært spekulert i.

Noe av pengene er allerede tilbakebetalt.

– Ca 700.000 kroner er tilbakebetalt. For en vesentlig del av det resterende beløpet er det laget en betalingsplan og stilt sikkerhet, opplyser styreleder Hans Rindal i Visit Lillehammer til NRK.

Taper 0,5 millioner kroner

Men Visit Lillehammer vil trolig ikke få tilbake alle pengene.

– Dessverre tror jeg ikke det er mulig. Selv om både siktede og personer rundt ham bidrar, er jeg redd for at vi ender med et tap på 3-600.000 kroner.

Reiselivssjefen begynte i jobben sin i 2008. Allerede året etter, i 2009, skal underslaget ha startet.

Tor Kolden

Forsvarer Tor Kolden sier hans klient vil gjøre opp for seg.

Foto: Stig Carlo Helstrøm / NRK

Siktedes forsvarer, advokat Tor Kolden, bekrefter at hans klient vil samarbeide med sin tidligere arbeidsgiver. Men ikke for å slippe med mildere straff.

Ferieturer

– Det er ikke det primære målet. Han ønsker å gjøre opp for seg og stå til ansvar for det han har gjort.

– Hva har han brukt alle disse pengene til?

– En vesentlig del er brukt til å betjene annen privat gjeld. Dessuten er en del penger brukt til alminnelig forbruk, som blant annet ferieturer.

– Driften er sikret


Styreleder Hans Rindal vedgår at uten et godt samarbeid med sin tidligere reiselivssjef de siste ukene, hadde driften av Visit Lillehammer fått store problemer.

– Det har vært helt nødvendig for å kunne fortsette virksomheten. Vi har sikret videre drift. Vi har også fått god hjelp av store medlemmer som har stilt opp ekstra, og av ansatte som har brettet opp armene, sier Rindal.

Visit Lillehammer, tidligere Lillehammer Turist AS, er et destinasjonsselskap for kommunene Lillehammer, Gausdal, Øyer, Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron samt Sjusjøen-området i Ringsaker kommune.

Banken har hjulpet

Rindal berømmer også bankforbindelsen som har bidratt med penger, slik at Visit Lillehammer kan betjene leverandører som i en periode ikke har fått penger.

Politiet er fortsatt i en tidlig fase i sin etterforskning. Ifølge forsvarer Tor Kolden har de gjennomført ett avhør av hans klient, og ett avhør av styreleder Hans Rindal.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.