NRK Meny
Normal

–Prisen er en stor inspirasjon

Frode Kyvåg tror Peer Gynt-prisen vil være med på å motivere alle i Norway Cup-systemet til videre innsats i årene som kommer.

Frode Kyvåg

GLAD: Frode Kyvåg tror prisen blir viktig for videre innsats.

Foto: Andreas Skeide / NRK

Prisen ble delt ut på Gålå under Peer Gynt-stevnet ved halv fem tiden i ettermiddag. Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, tok i mot prisen på turneringens vegne.

Det var en stolt Norway Cup-sjef som kunne ta i mot prisen.

– Prisen motiverer og stimulerer en hel organisasjon som består av mange hundre frivillige som driver oss frem på dugnad. Dette skal vi drive med i årene som kommer også, så å få en slik inspirasjon betyr utrolig mye for oss alle.

Marit Breivik og kvinnelandslaget i håndball har tidligere fått prisen, og hun mener det var høyst fortjent at Norway Cup ble æret med Peer Gynt-prisen.

– Norway Cup har betydd mye for idretten i Norge, men også i andre land der barn lever under vanskelige forhold. Frode Kyvåg og staben har gjort en fantastisk innsats i mange år og fortjener virkelig denne prisen.

Prisvinneren mener Peer Gynt-prisen henger veldig høyt.

– Vi har fått mange priser opp gjennom årene, men dette var noe helt spesielt, sa en glad Kyvåg

Peer gynt prsien

HEDRET: Frode Kyvåg (midten) og Norway cup går inn som den 45. vinneren av Peer Gynt-prisen. Her avbildet sammen med tidligere prisvinnere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.