NRK Meny
Normal

–Prisen er en stor inspirasjon

Frode Kyvåg tror Peer Gynt-prisen vil være med på å motivere alle i Norway Cup-systemet til videre innsats i årene som kommer.

Frode Kyvåg

GLAD: Frode Kyvåg tror prisen blir viktig for videre innsats.

Foto: Andreas Skeide / NRK

Prisen ble delt ut på Gålå under Peer Gynt-stevnet ved halv fem tiden i ettermiddag. Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, tok i mot prisen på turneringens vegne.

Det var en stolt Norway Cup-sjef som kunne ta i mot prisen.

– Prisen motiverer og stimulerer en hel organisasjon som består av mange hundre frivillige som driver oss frem på dugnad. Dette skal vi drive med i årene som kommer også, så å få en slik inspirasjon betyr utrolig mye for oss alle.

Marit Breivik og kvinnelandslaget i håndball har tidligere fått prisen, og hun mener det var høyst fortjent at Norway Cup ble æret med Peer Gynt-prisen.

– Norway Cup har betydd mye for idretten i Norge, men også i andre land der barn lever under vanskelige forhold. Frode Kyvåg og staben har gjort en fantastisk innsats i mange år og fortjener virkelig denne prisen.

Prisvinneren mener Peer Gynt-prisen henger veldig høyt.

– Vi har fått mange priser opp gjennom årene, men dette var noe helt spesielt, sa en glad Kyvåg

Peer gynt prsien

HEDRET: Frode Kyvåg (midten) og Norway cup går inn som den 45. vinneren av Peer Gynt-prisen. Her avbildet sammen med tidligere prisvinnere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.