NRK Meny
Normal

«Norges eldste, Norges største»

Under slagordet «Norges eldste, Norges største» stiller Stange og Romedal skytterlag med den desidert største troppen under årets landsskytterstevne.

Stange og Romedal skytterlag

Hans Sigvart Stensrud, Finn Lundsbakken, Johnny Foss og Terje Hågensen passer også på å pleie det sosiale når de er på skyttertrening.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Fredag starter årets landsskytterstevne på Elverum. Rundt 6500 skyttere er påmeldt, og 107 av dem er fra Stange og Romedal skytterlag. Det gjør dem til den desidert største troppen under årets stevne – og det er slett ikke tilfeldig.

– Vi er Norges eldste skytterlag, og under Landsskytterstevnet i fjor dukka det opp en idé om at vi også skulle være det største, sier Terje Hågensen.

Godt miljø i årevis

Hågensen forteller om et svært godt miljø i skytterlaget, og tror det er mye av grunnen til den store deltakelsen fra Stange og Romedal – med slagordet «Norges eldste, Norges største».

– Jeg begynte her i '77 og det har vært stor deltakelse hele tida, sier han.

– Vi kjenner hverandre godt, og mange har holdt på her sammen i 40 år. Det sosiale har mye å si, sier Arve Fossum.

(Saken fortsetter under bildet)

Stange og Romedal skytterlag

Sigvart Stensrud lapper ei skive.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Lave ambisjoner

Noen av lagets skyttere, som Øystein Johnsen og Fride Berg, kan på en god dag treffe nok blinker til å havne på kongelaget, men selv om de er eldst og størst, er det få som har tro på eller ambisjoner om å være best.

– Jeg skyter så lite, så det blir nok ingen premier, men det er jo artig å være med, sier 78 år gamle Bjørn Mæhlum.

Stange og romedal skytterlag

Skyttere fra Stange og Romedal finpusser formen til Landsskytterstevnet.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ras på E16 i Bagn

    E16 i Oppland er stengt ved Bergsundtunnelen like sør for Bagn på grunn av et snø- og jordras. Det melder Statens Vegvesen.

  • Brann i Gjøvik

    Alle kom seg ut da det brøt ut brann i en bolig i Nerby Terrasse i Gjøvik klokka 00.40 i natt. Brannårsaken var trolig varmgang i en avfukter, melder politiet.