NRK Meny
Normal

– Nytt avhør styrker mistanken mot drapssikta i Eidskog

Politiet er styrket i sin mistanke om at de har pågrepet rett person for drapet på en mann i Eidskog. Den drapssikta nekter straffskyld.

Politiet i Hedmark får nå hjelp av Kripos i etterforskningen.

En mann i 40-årene ble funnet drept utenfor sin bolig i Eidskog i slutten av juli.

Foto: Odd Ragnar Lund

Politiet etterforsker fortsatt for fullt etter at Ib Ronny Svenningsen ble drept på Tobøl i Eidskog den 25. juli. 45-åringen ble funnet død ved sin bopel, og en mann i 30-årene ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Tilfreds med avhøret

Politiet har gjennomførte det andre avhøret av mannen i dag. Sjøl om den sikta nekter for å stå bak drapet, mener politiet at de har rett mann.

– Vi er tilfreds med avhøret, og mener mistanken mot ham er styrket. Bakgrunnen for det er det som har kommet fram under siktas forklaring i dag, sammenholdt med de andre etterforskningsskrittene vi har gjort både med tanke på vitneavhør og tekniske undersøkelser, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til NRK.

Bjørn Erik Pettersen

Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen mener mistanken mot mannen er styrket.

Foto: Halvor Mykleby

Utover det vil ikke politiet gå ut med detaljer fra dagens avhør, men Pettersen sier at de hadde en god tone med den sikta under avhøret, og han forklarer seg og svarer på politiets spørsmål.

Trolig flere avhør

Så langt er det ikke flere som er siktet eller mistenkt for drapet. Politiet har så langt gjennomført over 100 avhør i saken.

– Vi fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke. Vi har en del av den tekniske delen som ikke er ferdig, og vi har en del arbeid igjen i forbindelse med vitneavhør.

Den sikta har i dag samtykket til videre varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud som gjelder fra mandag 11. august.

– Vi vil etter hvert vurdere om vi skal ha flere avhør med den sikta, men jeg har sterk grunn til å tro at vi kommer til å avhøre ham flere ganger, sier Pettersen.