NRK Meny
Normal

– Liker ikke blodverdiene til Edvald

Eieren av sykkelprofflaget Tinkoff-Saxo, Oleg Tinkov, mener syklist Edvald Boasson Hagen må ha for høye blodverdier. Ifølge VG skrev han lørdag på Twitter: «Nei, jeg liker ikke hans biopass-data».

Edvald Boasson Hagen

Oleg Tinkov sår tvil om Edvald Boasson Hagens blodverdier.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Lørdag var eieren av Tinkoff-Saxo aktiv på Twitter og skrev flere meldinger om de norske proffsyklistene, og særlig om Edvald Boasson Hagen.

Oleg Tinkov gikk langt i å antyde at Edvald har problemer med det såkalte «biopasset» eller «blodpasset». Dette står i kontrast til at Tinkov tidligere i sommer uttalte at Boasson Hagen var en svært aktuell rytter for Tinkoff-Saxo.

Reagerer kraftig

Sykkelekspert Mads Kaggestad reagerer kraftig på beskyldningene fra Tinkov.

– Jeg hadde blitt forbanna hvis jeg var Edvald, sier Kaggestad til VG. Han sier han tviler på at Tinkov har tilgang på dataene om Edvalds blodverdier.

Egne eksperter tar seg av analyser av blodpassene til syklistene og har varslingssystemer dersom det dukker opp noe mistenkelig.

Har tilgang ved kontraktssamtaler

VG-journalist og sykkelekspert Anders K. Christiansen mener Tinkov kan ha tilgang til Boasson Hagens blodpass, dersom det har vært konkrete samtaler mellom partene.

– Det er vanlig at lagene krever innsyn i blodpassene under forhandlinger. Dersom Tinkov står inne for sine uttalelser, bør han legge dokumentasjon på bordet, sier Christiansen.

Christiansen mener det internasjonale sykkelforbundet allerede ville ha visst om det, dersom det er verdier å reagere på.

Edvald ferdig i Sky

Edvald Boasson Hagen ble med i Team Sky i 2010. I sommer ble det kjent at han slutter i Sky når kontrakten går ut ved nyttår.

– Det er greit å prøve noe nytt, sier Edvald Boasson Hagen til Procycling.no, som først omtalte saken tidligere i august.

27-åringen har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Team Sky, som han har kontrakt med ut året. Boasson Hagen sier det var et vanskelig valg.

– Jeg var nødt til å tenke nøye over dette nå når kontrakten var i ferd med å gå ut. Det har gått fram og tilbake, og jeg kunne like gjerne ha endt opp med å ta noen år til hos Sky. Det har vært veldig bra, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND