NRK Meny
Normal

–Ble kalt hore

Anette Trettebergstuen ble kalt hore da hun forsvarte EU`s vikarbyrådirektiv på en demonstrasjon.

Anette Trettebergstuen (Ap).

Anette Trettebergstuen (Ap) ble møtt av illsinte tilrop.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Det var den 18. januar LO arrangerte en demonstrasjon mot innføringa av det nye vikarbyrådirektivet foran Stortinget. Over 2000 demonstranter deltok.

Hetset

Anette Trettebergstuen fra Hamar er Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talskvinne, og er en forsvarer av direktivet. Ifølge VG ble Trettebergstuen raskt møtt av illsinte tilrop da hun tok ordet for å forsvare direktivet.

– Det var en ganske hissig stemning, buing og tilrop, deriblant noen som ropte hore, sier Trettebergstuen til VG.

Hun synes dette er helt uakseptabelt.

Forventet buing

Hun forventet å bli buet ut og ropt til.

– Det gjør meg fint lite. Men å rope hore er over streken, fordi det er et nedsettende ord. Et slikt ord har ingenting i en slik sammenheng å gjøre, sier hun.

Ifølge VG rykket LOs nestleder ut tirsdag kveld og beklaget tilropene.

– Man skal verken hetse eller mobbe folk, uansett om frontene er steile, og man har ulike meninger. Dette er kvinnediskriminering av verste sort, sier nestleder Gerd Kristiansen til VG.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil ha ski-NM til Lillehammer

  Lillehammer Skiklub har meldt seg på i kampen om
  å få arrangere del 1 av NM i langrenn i 2020. Også Konnerud IL i Drammen vil ha arrangementet. Avgjørelsen faller i januar.

 • Alle hadde skrapt ruta

  Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

 • Ny fysisk trener i KIL

  Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.