NRK Meny
Normal

Ber mistenkt i voldtektssak om å melde seg

Politiet ber mannen som er etterlyst i forbindelse med en voldtekt i Elverum om å melde seg.

Etterforsker voldtekt

Voldtekten skal ha funnet sted mellom Jernbanebrua og Basthjørnet i Elverum natt til søndag.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Det var natt til søndag at en kvinne skal ha blitt voldtatt mellom Jernbanebrua og Basthjørnet, vest for Elverum sentrum. Kvinnen anmeldte voldtekten søndag ettermiddag.

Etterlyser mann

Etter å ha avhørt kvinnen etterlyser politiet en norsk mann i 20–30 årene med skjegg og bart.

– Han anses som en mistenkt person, og vi vil gjerne høre hans side av saken. Derfor ber vi ham om å melde seg sjøl, sier fungerende krimsjef på politistasjonen i Elverum, Ulf Erik Strand.

Han forteller at politiet vet mer om mannen enn de foreløpig ønsker å gå ut med.

– Vi velger å jobbe litt rundt denne informasjonen før vi eventuelt bruker media for å få hjelp til å identifisere gjerningsmannen.

Flere tips

Ifølge kvinnens forklaring kjente hun ikke gjerningsmannen, men de skal tilfeldigvis ha kommet i snakk kort tid før den anmeldte voldtekten skal ha funnet sted.

Politiet har fått flere tips i saken, men vil foreløpig ikke si hva tipsene går ut på.

– Vi setter pris på de tipsene vi har fått, og nå jobber vi med å få oversikten over dem. Og vi avhører de vi synes er relevante av disse tipserne. Vi ønsker fortsatt tips fra publikum som kan ha sett noe i det aktuelle området natt til søndag mellom klokka 02 og 05.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.